Sverige överkört av Belgien i EM–kvalpremiären

Sverige fick en mardrömsstart på EM-kvalet. Belgien vann med 3–0 på Friends arena efter Romelu Lukakus hattrick.
– Det är riktigt små marginaler, säger Dejan Kulusevski till Viaplay.

ANNONS
|

Skrällen i den svenska startelvan var Häckens Samuel Gustafson på mittfältet. Han och det svenska herrlandslaget hade ingen lyckad kväll på Friends arena.

I EM-kvalpremiären hemma mot Belgien blev Sverige utklassat med 0–3.

– Jag tycker inte vi spelar så dåligt, det är det sjuka. Det är riktigt små marginaler, säger Dejan Kulusevski till Viaplay efter matchen.

Kulusevski var centimeter från att ge Sverige ledningen i första halvlek men bollen rensades på mållinjen.

– Jag tror inte mitt skott var inne med en centimeter men om vi gör 1–0 där skulle allt förändras. Men det är lätt att säga. De är mer kliniska och gör mål på sina chanser, därför vinner de med 3–0.

ANNONS

I stället var det Belgien som tog ledningen när Romelu Lukaku nickade in 1–0 i den 35:e minuten.

Andra halvlek hann knappt starta innan Lukaku gjorde sitt andra mål för kvällen och den svenska uppförsbacken var brant.

– Jag tycker vi får en bra start men de har individuellt skickliga spelare och de gör 1– 0 och det blir tufft efter det, säger Alexander Isak.

Zlatan byttes in

Vid 2–0 byttes Zlatan Ibrahimovic, i den 73:e minuten, in till stort jubel men inte heller han lyckades inte spräcka den svenska nollan och väcka det hoppet hos den blågula publiken.

Och Lukaku var inte klar. Den 29-årige Inter-anfallaren gjorde samtliga av bortalagets tre mål, det sista i den 82:a minuten.

– Tittar vi på matchen tycker jag ändå vi genomför den helt okej. Det är klart att när man förlorar med 3–0 mår man alltid dåligt men tittar vi på matchen tror jag det är ganska jämnt. Men de är bättre i de avgörande lägena. Det är bara att gratulera, säger förbundskapten Janne Andersson till Viaplay.

Nu måste Sverige ladda om. På måndag är det ny EM-kvalmatch på Friends arena, mot Azerbajdzjan. En match Sverige ska i jakten på att nå EM i Tyskland 2024.

ANNONS

– Det är bara att gå vidare. Vi har en viktig match på måndag. Vi måste göra det bättre, speciellt med skärpan i sista tredjedelen, säger Dejan Kulusevski.

Sveriges startelva:

Robin Olsen – Linus Wahlqvist Egnell, Victor Nilsson Lindelöf, Hjalmar Ekdal Ludwig Augustinsson – Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson, Samuel Gustafson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak.

LÄS MER:Fredrik Ljungberg om petningen av Jens Cajuste: ”Chockad”

LÄS MER:Zlatan hyllas i Qatar: "Personligt intresse"

ANNONS