Sverige och Danmark vill arrangera fotbolls-EM 2029

Sverige och Danmark har för avsikt att ansöka om att arrangera EM-slutspelet för damer 2029, meddelar Svenska fotbollförbundet.
– Det är ganska uppenbart att vi talar om Stockholm, Malmö, Göteborg och ytterligare någon ort kanske, men så långt har vi alltså inte kommit, säger ordförande Fredrik Reinfeldt på en digital pressträff.

ANNONS
|

Under torsdagen tillkännagav Danska fotbollförbundet, DBU, och SvFF att de har ambitionen om en gemensam ansökan om att få anordna slutspelet i fotbolls EM för damer 2029.

Enligt Fredrik Reinfeldt är flera Svenska orter, däribland Göteborg, aktuella för ett eventuellt slutspel.

– Detta är ett sätt att räcka upp handen, att visa ett intresse. Nu ska vi förbereda det, men det är ganska uppenbart att vi talar om Stockholm, Malmö, Göteborg och ytterligare någon ort kanske, men så långt har vi alltså inte kommit. Det ska komma i nästa skede och vi återkommer när vi i så fall kommit längre.

ANNONS

I fjol avslogs ansökan från Sverige, Norge, Finland och Danmark om att få arrangera EM 2025. Nu hoppas Fotbollförbundet med Reinfeldt i spetsen på att nästa ansökan ska falla i mer god jord.

– Med den erfarenhet och kunskap vi har av internationella evenemang ser vi nu fram emot att tillsammans med våra danska kollegor att förbereda en ansökan om EM 2029. Damfotbollen fortsätter att växa internationellt och i Sverige ökar både intresset och utövandet. Vi ser fram emot att skapa nya drömmar för kommande generationer i ett mästerskap tillsammans med Danmark, säger Fredrik Reinfeldt.

LÄS MER:Pia Sundhages ilska efter att blivit sparkad: ”Nu skiter jag i det här”

LÄS MER:Känslosamma mötet mellan Torbjörn Nilsson och ”Svennis” efter cancerbeskedet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS