Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Svensson efter första starten: "Jättestor match för mig"

Gustav Svensson, 31, hade aldrig startat en tävlingslandskamp för Sverige. Trots det imponerade han stort när Sverige tog sig till kvartsfinal. – Det är enkelt att komma in i det här laget, säger han.

När Sebastian Larsson fick sitt gula kort mot Mexiko – hans andra under gruppspelet så innebar det att han blev avstängd mot Schweiz.

Något som i sin tur innebar att antingen Oscar Hiljemark eller Gustav Svensson skulle få chansen mot Schweiz.

Janne Andersson? Jo, han valde Gustav Svensson.

– Det gick ju bra det här också! Jag har haft många inhopp och nu kom starten och det här laget är det väldigt enkelt att komma in i och det var bara att göra sin grej, säger han.

Nervöst innan?

– Det är klart att det var men man försöker inte att tänka på det men så är det ju. När man skulle lägga sig kvällen innan så fanns det ju i tankarna. Det är ju en jättestor match för mig i min karriär och det är roligt att dessutom få ett bra resultat.

Startar du i kvartsfinalen nu med?

– Haha! Nu njuter jag bara här och ska försöka återhämta mig och förbereda mig och sen får vi se ...

Hur långt kan det här gå?

– Ja, det är det väl ni som ska analysera? Men vi har en otroligt skön känsla i laget och för oss finns det inget stopp. Jag tror inte att det finns något lag som vill möta oss och vi släpper till väldigt få målchanser.

Efter matchen mot Schweiz kritiserades återigen det svenska landslaget för att spela en tråkig fotboll av medier runt om i världen, något som dock inte biter på de svenska spelarna.

– Det skiter vi fullständigt i och det är inget vi bryr oss om. Vi står för den fotbollen vi spelar och vi är underdogs mot lag som är bättre än oss och vi gör det vi kan och det gör vi väldigt bra och vi skäms absolut inte, säger Svensson och fortsätter.

– Det snackas ofta när det går bra för ett lag som inte spelar den roligaste fotbollen och då snackas det jävligt mycket. Men vi kastar bara av oss det där och det fastnar inte alls på oss. Vi hade kunnat spela jättefin fotboll men inte vunnit en match och jag tycker kritiken är konstig. Man får kolla på vilka spelare man har och göra det bästa av situationen. Jag tycker istället att vi ska ha en jätteeloge för det vi har presterat med de spelarna som vi har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.