Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sven-Göran Erikssons förra lyxvåning säljs via lotteri

Drömmer du om att bo där profiler som Sven-Göran Eriksson och Nicklas Bendtner tidigare bott, men har inte riktigt råd?
Nu finns chansen.
Kändisarnas förra lyxvåning är nämligen till salu – och kan köpas för så lite som 45 kronor, enligt Nottingham Post.

Att den legendariske svenske tränaren Sven-Göran Eriksson och den ikoniske danske fotbollsspelaren Nicklas Bendtner bott i samma lägenhet är det få som vet.

Så är det i alla fall. Under ”Svennis” sejour som sportchef för den engelska klubben Notts County 2009-2010 bodde han i en flådig takvåning i utkanten av Nottingham.

När sedan Bendtner spelade i Nottingham Forrest 2016-2017 flyttade in i samma på samma adress som svensken tidigare bott på.

– När vi köpte lägenheten för omkring tre år sedan hade den tillhört Nicklas Bendtner innan dess. Vi fick till och med hans post ett tag efter att vi flyttat in, säger nuvarande ägaren Grant Topp till Nottingham Post.

Nu är bostaden ute till försäljning. Takvåningen, med två sovrum, stor pool och eget gym, värderas till ungefär fem miljoner svenska kronor. Trots det kan en lycklig köpare lyckas ro hem den för så lite som 45 kronor, enligt Nottingham Post.

”Vi ville testa”

Anledningen till det obskyra underpriset är att bostaden säljs med hjälp av ett lotteri. Intressenter får köpa minst två lotter, för just 45 kronor, eller max 40 lotter för dryga 200 kronor.

Tanken med lotteriet är att tillräckligt många ska köpa biljetter för att den totala intjänade summan ska uppnå det satta priset på fem miljoner kronor. För att delta i lotteriet måste man dock klara av ett par standardiserade frågor.

En GP-läsare försökte delta i lotteriet, och klarade de tillhörande frågorna. Dessvärre kunde personen inte delta på grund av att adressaten inte får bo i Sverige, då landet tillsammans med en rad andra inte finns valbara på listan.

Trots detta verkar lottförsäljningen gå framåt.

– Hittills har försäljningen av lotter gått väldigt bra. Vi sålde 700 stycken inom loppet av några dagar. Vi har noterat att detta blir mer och mer vanligt så vi ville testa, säger ägaren till Nottingham Post.

Vem som blir den tursamme vinnaren avgörs vid en dragning den 27 februari. Om man inte vinner, kan man åtminstone trösta sig med att tio procent av intäkterna går till välgörenhet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.