Superkirurgen om Zlatan: ”Har många år kvar”

Hong Kong-baserade knäkirurgen Freddie Fu var mannen som opererade Zlatan Ibrahimovics söndertrasade knä. Nu berättar kirurgen för första gången om mötet med svensken. – Han är en av de största idrottarna jag har rört, säger han till South China Morning Post.

ANNONS
|

Zlatans knä gick sönder ordentligt i Europa League-mötet med Anderlecht. Manchester United har inte bekräftat vilken typ av skada det var svensken ådrog sig men operation behövdes. Lotten att ge Ibrahimovic knä en ny vår föll på kändis- och superkirurgen Freddie Fu. Tillsammans med kollegan Volker Musahl genomfördes operationen i slutet av april. Nu berättar Fu för South China Morning Post om ingreppet.

– Jag kan inte diskutera för mycket detaljer, jag vill inte hamna i trubbel med Manchester United, säger Fu som är verksam vid University of Pittsburgh Medical Centre, men berättar sedan en hel del om svenskens fysik.

ANNONS

– Han är i superb form överallt. Allt är så bra som det möjligtvis kan bli. Han är en av de största idrottarna jag har rört.

Som tack för operationen, som ska ha varit lyckad, fick Fu en United-tröja med texten: ”Till Freddie Fu! Fortsätt med ditt fantastiska arbete och din magi! Med kärlek och framgång! Tack för allt!”.

Att det skulle vara tack för allt till fotbollen för Zlatan tror dock inte Freddie Fu.

– Han kan fortfarande spela många år. Han är så frisk, så stark, biologin, benen, allt är helt friskt.

Fu har gjort över 20 000 operationer på knän i sin långa karriär. Men han slogs av uppmärksamheten som följde hans behandling av Uniteds svensk.

– Han är global. Han är definitivt en superstjärna, säger kirurgen till SCMP.

ANNONS