Linus Hallenius och supporterklubbens kampanjinlägg.
Linus Hallenius och supporterklubbens kampanjinlägg. Bild: Patronerna_Sundsvall

Sundsvalls drag – för att sno Hallenius framför Blåvitt

Linus Hallenius är enligt GP:s uppgifter på IFK Göteborgs radar. I dag startades en swishkampanj av Gif Sundsvall för att få hem anfallaren till superettanklubben. En kampanj som man sedan tog bort.

ANNONS
|

Det var under söndagskvällen som GP kunde rapportera att IFK Göteborg är med i jakten på anfallaren Linus Hallenius. 31-åringen bröt nyligen sitt kontrakt med den cypriotiska ligaklubben Apoel och är aktuell som en ersättare till långtidsskadade Robin Söder.

LÄS MER:Blåvitt jagar tidigare Gif Sundsvall-anfallaren

Men det är inte bara IFK Göteborg som är jagar anfallarens namnteckning. Hallenius som har ett långt förflutet i Gif Sundsvall har även ryktats vara aktuell för att vända hem till toppklubben i superettan.

– Självklart skulle jag bli ledsen (om Hallenius väljer Blåvitt). Men jag är också väldigt väl medveten om hur den här branschen och världen fungerar, det gäller att ha respekt för varandras beslut och så får man gå vidare och lycka till om det skulle bli så. Men självklart skulle jag bli ledsen, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Fotbollskanalen.

ANNONS

Under tisdagen lade Gif Sundsvall in en stöt för att rå hem värvningen.

”Går aldrig utan er”

Klubben startade en swishkampanj via sociala medier för att finansiera Linus Hallenius.

”Som fri spelare går Hallenius runt på Sveriges & Norrlands gator. Hjälp oss visa han vägen hem, #återkomsten till GIF Sundsvall! Genom att alla ansluter som en enhet & swishar sitt bidrag kan vi alla visa Linus vägen hem igen. Det går aldrig utan er, Ubbe (Urban Hagblom, sportchef) behöver hjälp!”, skrev de på Twitter enligt SportExpressen.

Men Gif Sundsvall verkar ha ändrat sig. Nu är klubben nämligen raderat alla inlägg om kampanjen för att få hem Hallenius.

Supporterföreningen ”Patronerna” har i sin tur också startat en insamling under namnet ”Sagan om konungens återkomst” för att få anfallaren till sin klubb. Även dem har sedan tagit bort inläggen.

Sportbladet har varit i kontakt med Sundsvalls sportchef, Urban Hagblom, som säger följande till tidningen om den borttagna kampanjen:

– Vi blev lite för ivriga när vi gick ut med kampanjen. Allt måste vara rätt internt hos oss i Gif Sundsvall också. Det ska bli rätt för de privatpersoner som vill bidra. Vi kommer gå ut med kampanjen igen när vi rättat till några saker och förtydligat, säger han.

ANNONS

På Sportbladets fråga om Hagblom fått besked om att Hallenius skrivit på för någon annan klubb svarar han:

– Nej, absolut inte. Det finns inget sådant samband. Det kanske Linus gör ändå och det får man ha respekt för i så fall, men vi har inte fått besked om att han har bestämt sig vare sig för oss eller någon annan förening, säger Urban Hagblom.

ANNONS