Straffspark och självmål räddade Gais

ANNONS
|

Gais kom till Södertälje med stärkt självförtroende efter tre raka matcher med poäng. Mot Syrianska skulle de grönsvarta landa säsongens andra bortaseger – och därmed ta klivet upp på säker superettamark. Det gick nästan vägen.

– Det här är en viktig match för oss, jag hoppas att det ska synas från minut ett, sade Gabriel Altemark-Vanneryr till TV4 Sport innan avspark.

Och visst syntes det – i tio minuter. Sedan förlorade Gais initiativet och Syrianska hade monopol på farligheterna. Efter att skyttekungen Nikola Grubjesic satt 2-0 bakom Tommi Vaiho i minut 62 såg poäng minst sagt avlägset ut för Gais.

ANNONS

Men gästerna visade inga tecken på uppgivenhet. Med halvtimmen kvar att spela kapades Altemark-Vanneryr av hemmalagets målvakt och tilldömdes straff.

– Det var en solklar straff som jag ser det. Det var lite otur bara, jag hade velat trycka in den själv, säger 29-åringen som fortfarande väntar på sitt första mål för säsongen.

Någon som inte tvekade när domare Patrik Eriksson pekade på straffpunkten var nyförvärvet Kieron Cadogan.

– Jag sa till de andra att jag ville slå straffen. De sa att om jag kände mig så självsäker så skulle jag ta den, säger britten.

Sekunder senare var 24-åringens första mål i Gaiströjan ett faktum.

– Jag zonade ut helt och hållet och försökte att inte tänka så mycket på hur jag skulle slå den.

Kommer vi att få se fler mål från dig?

– Jag hoppas det. Det är det som är planen.

Målet innebar, som reduceringsmål så ofta gör, en nytändning för Gais som inledde en hänsynslös kvitteringsjakt. Och med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid fullbordades upphämtningen via ett annat grönsvart nyförvärv. Ariel Lassiters inlägg var avsett för Malkolm Moenza – men slutade i mål. Sist på bollen var Syrianskas försvarare Alexander Michel.

– Man är lite kluven kring resultatet. Det är jättestarkt av oss att hämta in ett tvåmålsunderläge, men jag tycker att vi är det bättre laget och att det är vi som driver matchen hela andra halvlek, säger Altemark-Vanneryr.

ANNONS

Kieron Cadogan är inne på samma spår:

– Vi var ute efter en seger, men det är bra gjort att ta en poäng i dag.

Den poängen innebär att Gais ligger kvar på kvalplats, men det fattas bara en pinne upp till tabelltolvan Öster.

ANNONS