Elfsborg gjorde en riktigt bra första halvlek mot Hammarby.
Men i andra halvlek rasade man samman – och föll med 3–0.
Efter matchen samlades de rutinerade spelarna för att prata ihop sig.
– Hammarby får maximal utdelning, säger Niklas Hult.

|

Det som började så bra blev till slut en blytung kväll för Elfsborg. Hammarby utnyttjade boråsarnas misstag vid två mål och var sylvassa i avslutningslägena.

– De får maximal utdelning. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek men de fick momentum av målen, säger en besviken Niklas Hult efteråt.

Elfsborg började matchen klart bäst. Den första kvarten hade Hammarby knappt något att säga till om, de hade inget svar på Elfsborgs höga press. Boråsarna satte sig själva i extremt bra lägen runt och i Hammarbys straffområde, men avsaknaden av skärpa var påtaglig.

– Vi saknade beslutsfattandet och den där sista passningen, säger Elfsborgs manager Jimmy Thelin.

”Kommer aldrig ha momentum en hel match mot Hammarby”

Hammarby kom tillbaka något och hade lite tendenser i anfallsspelet, bland annat ett bra skott utifrån av Nahir Besara.

Men den första halvleken var Elfsborgs, boråsarna borde ha tagit ledningen men den slutade mållös.

– Man kommer aldrig ha momentum i en hel match mot Hammarby, då måste man sätta lägena, säger Thelin.

Andra halvlek fick en, sett till första, väldigt oväntad utveckling. Hammarby började göra mål och Elfsborgs kvitteringsjakt straffade sig. Nahir Besara gjorde 1–0, fint framspelad av Viktor Dukanovic. Målet föranleddes av ett slarvigt misstag av den vanligtvis så stabile Sebastian Holmén.

– Hammarby vann 50/50-situationerna och var 100-procentiga på att utnyttja dem, säger Thelin.

Baldursson med ödesdigert misstag

Dukanovic, på spelhumör, gjorde sedan 2–0 på en elegant lobb. Och med drygt tio minuter kvar stod Elfsborgs inhoppare Andri Baldursson för en usel passning i eget straffområde. I stället för en lagkamrat hamnade bollen rakt hos Josef Erabi som gjorde ett av sina enklare mål i karriären.

På slutet blev Elfsborgs mörka kväll fullbordad när Michael Baidoo blev utvisad efter två gula kort på kort tid.

Efter matchen samlades de rutinerade Elfsborgsspelarna för att prata ihop sig.

– Vi tyckte inte vi gjorde en jättedålig andra halvlek heller, men vi lyckades inte vända på det, suckar Niklas Hult, som deltog i snacket.

Så startade Elfsborg (4–2–3–1):

Marcus Bundgaard – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Terry Yegbe, Niklas Hult – Noah Söderberg, Jens Jakob Thomasen – Simon Hedlund, Michael Baidoo, Arber Zeneli – Jalal Abdullai