Stora glädjescener i Lund – Gais klart för superettan

Supportrarna började fira tidigt. För när Falkenberg tappade poäng var Gais klart för avancemang och matchen i Lund blev en enda lång förfest. Efteråt var det vilda glädjescener när spelarna firade ihop med supportrarna.
– Det är så skönt att vara tillbaka, säger Jonas Lindberg.
– Den här gruppen är fantastisk, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS

Redan innan avspark nere i Lund var det klart. När Falkenberg tappade poäng mot Torns var Gais klara för en återkomst till superettan – ett år efter att klubben trillade ur just den serien.

Matchen på Klostergårdens IP blev därmed en lång förfest för Gais-supportrarna.

För spelarna och ledarna var ändå inne i matchen.

LÄS MER:Gais glädjebesked – tränaren blir kvar: ”Inget att tveka på”

Värst var tränaren, Fredrik Holmberg som var minst lika engagerade som vanligt. Ja, till och med mer än vanligt kanske.

– Match är match ... det är naturens lagar och det spelar ingen roll. När det är match är det match, säger han efter matchen som slutade 1-1.

ANNONS

Varför går ni upp?

– Det är tre faktorer skulle jag säga. Den största är att föreningen verkligen slutit samman och samarbete är alltid nyckeln. Alla har velat och alla har stått bakom. Sedan har supportrarna lyft oss hela vägen och är otroliga. Den här gruppen här inne är fantastisk.

LÄS MER:Enkät: Så ser Gais-spelarnas framtid ut – de stannar

Hur länge får spelarna ledigt nu? Ni har ju trots allt en seriematch kvar?

– Jag får planera det imorgon. Det är nog inte mitt bästa tillstånd då men det får bli då jag lägger upp veckan ...

Inne i omklädningsrummet efteråt var det vilt firande bland spelarna. En av de gladaste var veteranen, Niklas Andersen som varit med länge, länge i Gais och mestadels varit med om nedflyttningsstrider och degradering från superettan.

– Det här är magiskt! Som vi har kämpat för det här! Vilket jävla år! Vi är nere och vänder direkt och för ett år sedan satt vi ledsna, besvikna och bedrövade. Kolla nu. Det är helt omvänt och fan vad gött det är, säger han.

LÄS MER:Ett äventyr som många aldrig någonsin kommer glömma

Det blev bara fem minuter för dig idag på planen?

– Kolla på den här vaden ... jag har bara fem minuter i mig! Jag tackar ”Fidde” (Fredrik Holmberg) otroligt mycket för att jag fick de här minuterna. Nu ska vi fira som fan.

ANNONS

Mervan Celik om framtiden i Gais: ”Vi får se”

Mervan Celik har ett stort Gais-hjärta även han och firade länge med supportrarna. Han var den av spelarna som var kvar längst ute på planen och fick höra ramsan eka över lund.

”Super-Mervan”.

– Jag har ett fint band med supportrarna i Gais och det betyder mycket för mig. Att få få se alla glada och att Gais är tillbaka är så fint. Det betyder allt för mig, säger han och fortsätter:

– Det är en underbar känsla. Alla fansen är så glada och de lägger ner så mycket tid på Gais och nu är vi tillbaka i eliten igen. Det var i Gais allt började för mig, min karriär tog fart och det var här jag blev Mervan. Gais kommer alltid att ha ett speciellt plats i mitt hjärta.

LÄS MER:Miljonregn för Gais – så ska pengarna användas

Blir du kvar nästa säsong?

– Det vet jag inte. Jag tänker bara njuta av det här och sen får vi se vad som händer.

Tror på fortsätta framgångar för Gais: ”Vi har allt för att bli bra”

Jonas Lindberg är en av flera spelare i Gais som faktiskt valde att stanna kvar i klubben trots att man trillade ur superettan förra säsongen. Ett val som var självklart för honom själv.

– Jag sa det direkt då att jag skulle vara kvar och hjälpa laget att ta sig upp igen. Nu är vi där vi ska vara och det är så skönt att vi studsade tillbaka direkt. Vi är värdiga vinnare och det är så skönt att vara tillbaka, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag har hittat suget till fotbollen igen så det är bara att köra. Förra året vann vi knappt en match men nu vinner vi nästan alla. Det är fantastiskt kul och det är bara att fortsätta så länge det går.

Tillbaka till Fredrik Holmberg.

Tränaren som tog Gais tillbaka och har en stor framtidstro.

– Jag är övertygad om att vi har något på gång. Jag känner en sådan tilltro till de som är över mig och leder mig. Jag känner samma till alla jag är med varje dag och den support vi har. Vi har allt för att verkligen bli bra, säger han.

Fakta: Så startade Gais

(4-3-3) Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim (Niklas Andersén, (87) – Jonas Lindberg (Filip Gustafsson, 59), Viktor Krüger (Joackim Åberg, 72), Viktor Alexandersson – Gustav Lundgren (Richard Friday, 59), Michael Kargbo, Mervan Celik (Ben Morris, 59).

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS