Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stone Island uppges köpa Serie C-klubben Modena FC

2018 pånyttföddes Modena FC efter ett ekonomiskt stålbad.
Nu uppger Gazzetta dello Sport att det italienska klädföretaget Stone Island är nära att köpa upp Serie C-klubben.

Tidningen skriver att förhandlingarna inte är klara ännu, men att de ska vara igång. Företaget är baserat i Ravarino, en stad i provinsen Modena, och ägaren Carlo Rivetti ska även försökt köpa klubben 2018.

Den anrika italienska klubben har inte skördat allt för stora framgångar. Modena bildades 1912 och har en tredjeplats i Serie A 1947 som främsta merit i högsta serien.

LÄS MER: Namninsamling överlämnad till Tokyo-OS

Däremot är klubben den enda som vunnit Anglo-italienska cupen två år i rad, detta gjorde man 1981 och 1982. Man var även den legendariska anfallaren Luca Tonis första proffsklubb.

Senast Modena spelade i Serie A var 2004, då man degraderades till andradivisionen efter två säsonger i högsta ligan.

Klubben gick under 2017

2017 gick det riktigt illa för Modena som mer eller mindre gick under. Man kunde inte betala varken spelarlöner eller hyran för arenan. Det hela ledde till en strejk och att klubben blev uteslutna ur serien efter att man missat totalt fyra matcher.

LÄS MER: Colorado poängbäst i NHL: Ett mål avklarat

Året därefter pånyttföddes Modena FC efter att företagare gått ihop och bildat ett ”nytt” Modena FC som kunde ta en plats i Serie D. Numer spelar man i Serie C och är med i jakten på ett avancemang till den italienska andradivisionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.