Stjärnans ilska efter avstängningen: "De gör inte sitt jobb"

Efter 69 minuter mot Örebro fick Lasse Nilsson i Elfsborg rött kort. Domen blev två matchers avstängning. Något som anfallaren inte förstår överhuvudtaget. – Det blir bara löjligt, det är en rejäl frustration hos mig. Disciplinnämnden gör inte sitt jobb, säger Nilsson till GP.

ANNONS
|

Lasse Nilsson åkte ut efter en tackling på Robert Åhman-Persson i mötet med Örebro. En match där Örebro gjorde matchens enda mål i den 95:e matchminuten. Idag kom domen från disciplinnämnden – Lasse Nilsson stängs av i två matcher. Något som fick anfallsveteranen att rasa på Twitter mot domaren Martin Strömbergsson och disciplinnämnden. För GP utvecklar han sitt resonemang.

– Det är en rejäl frustration hos mig. Det här känns inte alls vettigt. Jag gör en tackling för att blocka en passning, det är inget våld i tacklingen. Jag har sett repreisen och det är inga dobbar, ingen kontrakt. Det är väldigt märkligt hur jag kan få två matchers avstängning för det här.

ANNONS

– Sen är mittinlägg om domarenskrivenlite med sarkasm. Om jag kan få två matcher för det här då kan de lika gärna bli avstängda hela säsongen. Framförallt tycker jag att disciplinnämnden inte har gjort sitt jobb.

Tre matcher kvar innan EM-uppehållet, nu missar du två?

– Det är jättetråkigt. Men framförallt med tanke på hur situationen har skötts. Det här är inte första gången.

Fler situationer du är upprörd på?

– Det har varit många märkliga beslut i år. Vid ett tillfälle i matchen mot Örebro slår en motståndare till vår mittback i bröstet. Det blir inget alls med det medan jag får rött och två matcher för en tackling. Det är löjligt.

ANNONS