IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr och Östersunds Isak Ssewankambo.
IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr och Östersunds Isak Ssewankambo. Bild: JOHAN AXELSSON

Stjärnan skadad när IFK Göteborg kryssade

IFK Göteborg lyckades inte bärga tre poäng borta mot Östersund. Än värre: De tvingades byta ut en skadad Patrik Karlsson Lagemyr.
– Jag stukade till knäet, säger han.

ANNONS
|

Allsvenskan har startat om. IFK Göteborgs såklart med den.

Vid 16-tiden under lördagen klev laget ut på Jämtkraft Arena för match mot Östersund.

Drygt två timmar senare klev de av med 0–0 och en poäng i bagaget. Tränaren Poya Asbaghi var aningen besviken över att det inte blev mer än så.

– Det är inte så att vi kommer hit och är extremt missnöjda med ett kryss borta mot Östersund, det har visat sig nog svårt för andra lag och för IFK Göteborg historiskt sett. Men ser man till matchbilden känns det lite surt i efterhand. Vi släppte inte till några målchanser mot oss och skapade tillräckligt framåt för att vinna matchen, säger han.

ANNONS

Vad saknades?

– Skärpan såklart. Det är väl egentligen det sista. Annars tog alla spelare ett bra jobb där ute. Det var två lag som försvarade sig bra och gjorde det svårt att skapa något i den egna speluppbyggnaden.

LÄS MER:"Var det någon yta på planen som han inte täckte?"

Besviken var Poya Asbaghi också över att han tvingades byta ut en skadad Patrik Karlsson Lagemyr efter 36 spelade minuter.

Mittfältaren, som var IFK Göteborgs kanske bäste spelare under vårsäsongen och som dessutom förlängde sitt kontrakt med klubben under fredagen, blev sittandes utanför planen efter en löpduell och tog sig till synes åt det högra knäet. Skadans exakta omfattning är ännu oklar.

– Jag stukade till knäet lite. Vi får se hur det känns efter några dagar om man ska göra en MR. Det känns okej nu, säger Patrik Karlsson Lagemyr som har haft knäproblem innan. Det vänstra har opererats två gånger. Nu är det alltså det högra som krånglar.

Noll mål framåt – igen

Från positionerna på bänken fick Asbaghi och Karlsson Lagemyr se ett IFK Göteborg som försökte och skapade aningen fler målchanser än hemmalaget Östersund.

Det var skottförsök från Giorgi Kharaishvilis, lågt utanför, Lasse Vibe, högt på Sixten Mohlin, och så det allra vassaste från Emil Holm i slutminuterna.

19-åringen, som byttes in och gjorde allsvensk debut, fick bollen av Kharaishvili och blev ensam med Mohlin. Avslutet kom och var på väg mot det bortre hörnet, hemmamålvakten hann dock dit och kunde rädda med en fotparad.

ANNONS

LÄS MER:"Har kollat på den chansen säkert 100 gånger nu ..."

0–0 blev slutresultatet.

IFK Göteborg har därmed gått mållöst ifrån fyra av dem fem senaste matcherna. Något som oroar månne?

– Om vi tar matcherna mot Malmö FF (0–0) och Hammarby (0–0) så är det klart att man vill göra mål hemma, men det var två bra matcher där vi knappt släppte till målchanser. Sedan gjorde vi två mål mot Häcken (2-1). Mot Örebro (0–1) hade vi mycket lägen, men den satt inte. Och i dag skapade vi tillräckligt klara lägen för att i alla fall vinna matchen. Samtidigt släppte vi inte in något mål. Vi var det första laget på 13 matcher som hindrade Östersund från att göra mål hemma. Så tar man det match för match är det inget som oroar, säger Poya Asbaghi som var nöjd med många av de blåvita under lördagen.

Främst kanske med vänsterbacken Victor Wernersson.

– Han stängde till helt och fick Hosam Aiesh att byta kant. Det är det inte många som lyckas med.

– Sedan pressade vi deras målvakt i den 90:e minuten vid 0–0! Det visar att vi har orken och vill gå för det. Lasse (Vibe) var strålande i presspelet. Alhassan Yusuf och August Erlingmark i sina jobb.

I nästa omgång ställs IFK Göteborg mot Gif Sundsvall på hemmaplan.

ANNONS
ANNONS