Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stjärnan inte nära en flytt: "Blåvitt-fansen kan vara lugna"

Många klubbar har varit och tittat på Sören Rieks, men än är det långt ifrån en flytt. Det menar 29-åringens agent, Fredrik Risp. – Det finns två, tre klubbar som har visat konkret intresse men det är inte nära någonting nu, säger Risp till GP.

Sören Rieks har varit en offensiv nyckelspelare för IFK Göteborg de senaste två säsongerna, och dansken drar till sig intresserade blickar från klubbar i och utanför Europa.

Danskens agent, Fredrik Risp säger att intresset är stort men att det ännu fattas en del för att en flytt ska bli av.
– Det finns två, tre klubbar som har visat konkret intresse, men från det till en affär saknas det några pusselbitar till. Där är vi ganska långt ifrån varandra just nu och det är inte nära med någon klubb, säger agenten.

Hur långt ifrån?
– Än så länge är vi inte så nära att vi kan sätta oss ner vid ett förhandlingsbord med någon klubb. Vi får se om det ändras den närmsta tiden.

Vad är det som saknas?
– Det är inte så att de tvekar kring hans kvaliteter utan det handlar om en ekonomisk fråga. Det är mer att klubbarna inte är säkra på om de har möjlighet att betala så mycket som Blåvitt vill ha betalt och så mycket Sören vill ha för att lämna. Det är lite tveksamheter från klubbarna om de har råd.

Vad är det för klubbar som har visat intresse?
– Det är främst klubbar utanför Europa och någon enstaka i Europa också. En klubb från MLS i USA har varit väldigt intresserade och någon från Turkiet. Det är många klubbar som har varit och tittat på honom under säsongen, och han har gjort det såpass bra att han kostar att köpa loss.

Är det hans ålder som gör att klubbarna tvekar kring om han är värd pengarna?
– Det är dilemmat man står inför i branschen just nu, det finns en viss åldersfixering. Det är inte många klubbar som är beredda att betala en stor summa för en spelare som man inte vet om man kan sälja vidare. Så åldersmässigt är det begränsat på vissa marknader. Om han hade varit fem år yngre hade det varit toppklubbar i Europa som ryckt i honom.

Han påpekar också att Rieks trivs bra i Göteborg och inte pushar för en flytt.
– Han trivs jättebra i Göteborg och har ingen panik att komma iväg. Det återstår att se den närmsta tiden vad som händer men än så länge kan Blåvitt-fansen vara lugna, säger Risp.

I går kommenterade Blåvitts sportchef Mats Gren möjligheterna till en flytt för Rieks, och var inne på samma spår som Risp.
– Sören har sagt att han vill prova något nytt, men så som marknaden ser ut i Europa nu så är det ett mindre intresse för spelare som har kommit upp lite i åren. Om klubbarna ska köpa en spelare så vill de att det ska betala sig på sikt, att de får igen pengarna, sa Gren till GP i går.

Rieks har kontrakt över 2017.