Stina Blackstenius klar för Arsenal

Efter en tids spekulationer är det nu klart – Stina Blackstenius, 25, har skrivit på för engelska ligaledaren Arsenal.

ANNONS
|

Det har spekulerats om vilken klubb som blir Stina Blackstenius nästa anhalt. Tidigare har det rapporterats om Manchester United.

Så blir det inte.

Under gårdagen rapporterade GP att Blackstenius var nära engelska ligaledaren Arsenal. 25-åringen bekräftade intresset och meddelade också att hon lämnar BK Häcken för ett utlandsäventyr.

– På ett sätt känns det tråkigt att lämna en klubb jag känt väldigt starkt för. En otroligt bra klubb och väldigt professionell organisation på alla sätt för oss spelare. Jag är jätteglad över tiden i Häcken. Samtidigt känner jag mig redo att ta nästa steg i karriären. En tacksamhetskänsla, och samtidigt tråkiga känslor också, sade hon till GP.

ANNONS

Klar för Arsenal

Under fredagen bekräftades GP:s uppgifter när ”Gunners” meddelade att man värvat Häckenanfallaren.

”Titta vem som deltog under vår träning i dag ...”, skrev Arsenal på Twitter tillsammans med en video.

Klubben vinner därmed dragkampen om superstjärnan, där även Chelsea ska ha varit inblandade. Hon ansluter därmed till klubben som tränas av svenske Jonas Eidevall.

– Jag har fått ett riktigt bra första intryck av den här klubben. Jag har sett laget spela och jag tycker de spelar riktigt bra fotboll, så jag ville vara en del av det. Jag känner att jag kan bli en ännu bättre spelare i den här miljön, säger Blackstenius på Arsenals hemsida.

Kärleksbombad på sociala medier

Nu har anfallaren alltså bytt gulsvart och lilla London – mot rödvit och stora London.

– Det är en otrolig känsla att få bära nya färger och ta på sig Arsenaltröjan. Jag kommer njuta av min tid här och jag ser fram emot utmaningen.

Stina Blackstenius berättar att hon blivit överöst av hejarop på sociala medier sedan övergången blev klar.

– Det har varit så kul att se alla meddelanden som jag har fått på Twitter och Instagram. Det är väldigt roligt att se att fansen är glada och att de vill ha mig här. Det gör mig glad!

ANNONS
ANNONS