Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius är klar för Göteborg FC - detta efter en tvist med Linköpings FC Bild: LUDVIG THUNMAN
Stina Blackstenius är klar för Göteborg FC - detta efter en tvist med Linköpings FC Bild: LUDVIG THUNMAN

Stina Blackstenius klar för Göteborg FC efter tvisten

Stina Blackstenius är klar för Göteborg FC.
Efter en långt gången tvist har fotbollförbundets skiljenämnd slagit fast att landslagsstjärnan lämnar Linköpings FC.
– Det är en klasspelare vi får in, säger Göteborgs tränare Jörgen Ericson.

Hon var nära att landa i Göteborg redan 2018 - men den övergången från Montpellier sprack till slut. I stället gick hon till Linköpings FC.

I slutet av 2019 inledde Göteborg FC en process för att, på nytt, försöka knyta till sig landslagsstjärnan. I januari i år kunde GP rapportera om att en övergång var nära.

LÄS MER: Göteborg FC jagar Stina Blackstenius

Klar efter tvist

Men ännu en gång såg det ut som att övergången skulle kunna spricka. Klubbarna kom nämligen inte överens gällande övergången och det hela fick tas till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

– Jag kan bekräfta att det kommit in en sådan tvist mellan de här parterna och den handlägger jag som ordförande, sa Krister Malmsten jurist i skiljenämnden till Sportbladet.

LÄS MER: Göteborg FC i tvist om Blackstenius – ärendet hos SvFF:s skiljenämnd

Men nu står det klart att Göteborg FC vinner tvisten. Under tisdagen meddelade båda klubbarna att övergången var klar. Stina Blackstenius tillhör numer GFC.

– Det känns jättetråkigt att Stina lämnar och är såklart en förlust för LFC. Vi har gjort vårt yttersta för att Stina ska stanna kvar, men ibland blir det tyvärr inte som man önskar eller planerar. Göteborg får en riktigt bra spelare och en bra person, säger Paul Lindvall, ordförande i Linköpings FC, på klubbens hemsida.

För GP kommenterar Göteborg FC:s tränare Jörgen Ericson övergången:

– Det är en toppforward som spelar i svenska landslaget, det är klart att vi får in en riktigt bra fotbollsspelare. Vi får in en klasspelare, absolut, säger Ericson.

Enligt Linköpings FC ska tvisten mellan de båda klubbarna handlat om ifall förhandlingarna var avslutade eller ej. Linköping hävdade att man hade beslutat att behålla Blackstenius, samtidigt som Göteborg FC ansåg att förhandlingarna var så långt gångna att ett avtal fanns.

SvFF gav alltså GFC rätt i sak.

GP har utan framgång sökt Göteborgs sportchef Lasse Svensson och Linköpings ordförande Paul Lindvall. GP har också varit i kontakt med Göteborgs presschef Tore Lund som meddelar att Stina Blackstenius inte kommer göra några intervjuer om övergången under tisdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.