Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

"Starten i klubben har stärkt mitt självförtroende"

Nyförvärven Sam Adekugbe och Vajebah Sakor har fått en drömstart i IFK Göteborg. Trots att de bara tillhört klubben en kortare tid har de redan hunnit sätta avtryck i sin nya klubb. – Starten i klubben har stärkt mitt självförtroende, säger Adekugbe.

IFK Göteborg hade en tung vårsäsong där poängen uteblev och laget haltade i den allsvenska tabellen. För att vända på skutan gjordes många förändringar i klubben. Bland annat lånades Sam Adekugbe in från Vancouver och Vajebah Sakor från Juventus. De båda nyförvärven har fått en kanonstart i Blåvitt.

– Det har varit väldigt viktigt. Eftersom att jag kom hit mitt i säsongen så vill jag inte kasta bort tid på att vänja mig vid det nya klimatet eller de nya omständigheterna jag står inför. Det är mycket klubbens förtjänst som hjälpt mig med att trivas i klubben så snabbt som möjligt. De har tagit hand om sakerna utanför fotbollen och jag känner mig väldigt hemma nu, säger vänsterbacken Sam Adekugbe.

Innan Adekugbe kom till IFK Göteborg hade 22-åringen svårt att få speltid i sin kanadensiska klubb. Att inte få spela är något som kan vara tufft för unga spelare som behöver matchträning. Att han har fått chansen i IFK Göteborg har stärkt honom.

– Starten i klubben har stärkt mitt självförtroende. Att tränarna visat att de tror på mig stärker mig och ger mig mer självförtroende. Jag har vant mig vid livsstilen här i Sverige snabbt och det har hjälpt mig att få en bra start i klubben, säger han och tror att han kommer bli ännu bättre framöver:

– Det finns mer jag kan göra och det finns mer jag kan visa. Jag tror att det kommer med tiden. Jag har bara spelat tre matcher och jag tror att efter några till så känner jag spelarna och omgivningen ännu bättre.

Blev målskytt i debuten

Norske Vajebah Sakor har tillhört Juventus sedan 2013. Sedan dess har hans karriär mest handlat om utlåningar där han inte heller fått mycket speltid. Undantaget är utlåningen till Vålerenga där mittfältaren spelade 21 matcher. Senast var han utlånad till holländska Willem II innan han nu hamnade i IFK Göteborg. I Blåvitt presenterade han sig direkt med mål på hans första tillslag i klubben.

– Starten har varit viktig både för mig själv och för laget. För min egen del är det väldigt viktigt med tanke på att jag inte spelat så mycket matcher. Med tanke på att jag hade ett långt avbrott från matcher så är det viktigt för mig att jag fokuserar ordentligt på fotbollen, säger Sakor.

Hur viktigt är det med kontinuerligt matchande för dig?

– Det är det absolut viktigaste just nu. Det är det jag har fokus på. Desto mer minuter jag har i benen desto bättre kommer jag att bli.

"Gör mig väldigt glad"

Duons starka start i klubben har gjort att de redan blivit väldigt uppskattade av fansen. Något som glädje Adekugbe.

– Det är väldigt kul. Det känns bra att få erkännande från fansen. Att fansen har förtroende för mig som spelare gör mig väldigt glad för man vill hellre ha dem med sig än emot sig.