Stark Gais-avslutning avgjorde i försäsongsderbyt

Under lördagen var det dags för säsongens första träningsmatch för Gais och Utsiktens BK på Ruddalens IP. Efter en jämn match fick Gais in två snabba mål och matchen slutade 0-2.

|

Faktumet att bortalaget hunnit få ihop fler träningstimmar med den nya laguppställningen än Utsikten visade sig tydligt på planen. Gais inledde första halvlek med att visa upp ett väl sammansvetsat försvarsspel. Det ledde i sin tur till en hel del mittspel och inget av lagen kom riktigt upp i spel.

– Vårt offensiva spel var svagt i första och det var inte många passningar som satt. Vårt försvarsspel sattes däremot aldrig riktigt på prov, det är jag väldigt nöjd med, säger Gais tränare Benjamin Westman.

– De fick hålla väldigt mycket boll i första och vi hade mest spel i backlinjen. Men jag tycker ändå att vi hade bra kontroll på det hela, säger Arvin Shojaee.

Erik Westermark, tidigare hemmahörande i Kiken, tillsammans med Luka Mijaljevic, inledde med mycket speltid. Westermark fick för första gången känna på att spela mot tidigare hemmaklubben.

– Jag tycker att vi hade en bra stämning i laget. Nyförvärven visade många goda sidor och att de är på god väg att komma in i laget. Vi kändes hyfsat synkade, men det är klart att det finns många bitar kvar att slipa på, fortsätter Shojaee.

I slutet på första halvlek gick Utsikten om Gais i sitt anfallsspel och lyckades jobba upp bollen mot mål ett flertal gånger. Men Gais fortsatte hålla nivån på sitt försvarsspel och ställningen stod fortfarande 0-0 vid paus.

Lagom till andra halvlek bytte Kiken ut hela laget, till skillnad från Gais som endast gjort två byten dittills i matchen. Det förändrade dock ingenting, hemmalaget fortsatte att visa att de var ett lag att räkna med i derbyt. Det var framförallt nyförvärven Robert Lipovac och Carl Lext som höll motståndarna i schack.

Men bortalaget fortsatte kämpa på genom att höja tempot vilket gav utdelning – i den 80:e minuten satte Daniel Janevskimatchens första mål.

Knappt sex minuter senare ökade Luka Mijaljevic på Gais ledning ytterligare.Matchen slutade därmed 0-2.

– Vi är jättenöjda med matchen. Vi ville se att nyförvärven passar in och att vårt lagbygge är på väg någonstans. Sen är det viktigt att ingen går sönder. De punkterna är viktigare än resultatet, säger Mikael Hedlund, assisterande tränare för Utsiktens BK.

Så startade Gais:Damir Mehic, James Sinclair, Daniel Janevski, Steven Old, Niclas Andersén, Calle Nyström, Andreas Peterson, Luka Mijaljevic, Arvin Shojaee, Erik Westermark, Alexander Leksell, Sebastian Möller, Ermin Grozdanic, Pascal Olsson, Felix Kasper, Malkolm Moenza, Tobias Johansson, Anton Salihu.

Så startade Utsiktens BK:Axel Wibrån, Pelle Sjöberg – Martin Zanjanchi, Allan Mohideen, Alexander Angelin, Felix von Barth, Olof Brogårdh, Robin Jonsson, Adam Rosén, Daniel Tidstrand, Niklas Olsson, Anders Mogren, Marcus Bergholtz, Robin Book, Carl Lext, Rasmus Hegab, Marius Evensen, Jesper Westermark, Robert Lipovac, George Mourad, Amar Kurspahic, Cedomir Tomcic.