Sportkvarten podd
Sportkvarten podd Bild: Sanna Tedeborg

Sportkvarten går igenom damfotbollens publikboom och framfart

Publikrekord i damallsvenskan och en svensk damfotboll som aldrig varit så stark som nu.
– Just nu finns det ingenting som tyder på att det kommer stoppa. Hajpen blir verkligen bara större, menar GP:s reporter Karl Sundström.

ANNONS
|

I helgen skrevs fotbollshistoria på Tele2 Arena under Stockholmsderbyt där Hammarby slog AIK med 4–1 framför 18 537 supportrar i damallsvenskan. Ett bevis på vart fotbollen är på väg enligt GP-sportens reporter Karl Sundström.

–Jag tror att det vi ser nu kommer blekna i jämförelse med det vi ser i framtiden, om det fortsätter som det gör, och det ser jag ingen anledning till att det inte ska göra.

I Göteborg finns inget liknande derby för topplaget BK Häcken att spela – men det kommer europeiska toppklubbar till Göteborg och Hisingen när laget nu gått in i Champions League Så hur kan man kapitalisera på en fotbollsvärld i förändring och vad blir nästa steg för fotbollen?

ANNONS

– Vi har ett landslag som var ytterst nära att ta OS-guld i somras och är bättre rankade än någonsin, vi ser runt om i Europa att det är svenska spelare i typ varenda toppklubb. Och nu damallsvenskan – att det går att kraftsamla så många supportrar för en match och verkligen krossa publikrekordet. Jag skulle nog säga att svensk damfotboll aldrig varit så stark som just nu, säger GP-sportens Karl Sundström.

Rekordpubliken, damfotbollens framfart och Häckens stundande Champions League-spel gås igenom i veckans avsnitt av Sportkvarten.

Sportkvarten finns på Spotify, Acast och Podcaster – eller så lyssnar ni via spelaren ovan.

ANNONS