Häckens Walid Atta är uttagen i den etiopiska landslagstruppen.
Häckens Walid Atta är uttagen i den etiopiska landslagstruppen.

Snart drar han till Etiopien

ANNONS
|

På söndagen möter Häcken Falkenberg på Gamla Ullevi. Sedan gör allsvenskan landslagsuppehåll. Bland annat spelar Sverige EM-kval mot Ryssland och Lichtenstein.

28-årige Walid Atta, som är uppväxt i Göteborg, har spelat i det svenska U21-landslaget men bestämde sig förra året för att tillhöra Etiopien när det gäller a-landslaget. Hans mor är från Etiopien, hans far från Eritrea. Själv är han född i Saudiarabien.

Nu kan han få göra landslagsdebut. Etiopien har dubbelmöte mot Mali i kvalet till afrikanska mästerskapen. Först hemma i Addis Abeba på lördag, sedan borta, onsdagen efter.

Och Walid Atta är med i truppen.

- Det känns kul. Jag åker på måndag, säger han.

ANNONS

Och han tror att han får spela från start.

- Jag tror inte konkurrensen är stenhård, speciellt inte i försvaret. Jag absolut inte given, men jag borde få spela, säger han.

Walid Atta var uttagen i Etiopiens trupp redan i september inför kvalmatcherna mot Algeriet (1–2) och Malawi (2–3) men var tvungen att tacka nej på grund av en överansträngning i vaden.

De två bästa lagen i gruppen går vidare till afrikanska mästerskapen som spelas i Marocko 17 januari–8 februari. Etiopien spelar i grupp B och har alltså två förluster med sig.

- Vi måste nog vinna båda matcherna mot Mali, i alla fall en seger och en oavgjord, om vi ska ha en chans att gå vidare.

Walid Atta har aldrig varit i Etiopien, han talar inte heller språket.

- Nej. Men jag har släktingar där. Och i laget känner jag en spelare, Yussuf Saleh och jag spelade tillsammans i AIK.

Atta tillhörde AIK 2008–2010 och tog SM-guld 2009. Saleh håller numera till i Sirius.

I Häckens match mot Kalmar senast blev Walid Atta utbytt i paus.

- Jag mådde illa, kände det redan på hotellet dagen före. Jag trodde att jag kunde spela men fick svårt att andas så det var bättre att lämna över till någon som var hundra procent, säger han.

ANNONS

På lördagen tränade Walid Atta för fullt och går allt som det ska mot Falkenberg är han på väg mot sin första landskamp.

LÄS OCKSÅ: Snart drar han till Bolivia

ANNONS