Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smittskyddsläkarens kritik mot fansens välkomnande: ”Väldigt besviken”

Marek Hamsik landade i Göteborg sent på söndagskvällen. Ett gäng supportrar fanns på plats och sprang fram och ställde sig nära superstjärnan – något som nu kritiseras av smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.
– Klart att jag blir besviken när jag ser att folk glömmer hålla avstånd, säger han.

Under söndagen kom uppgifter från Sportbladet om att den slovakiske landslagsstjärnan skulle anlända till Göteborg redan under samma kväll. Och mycket riktigt – Marek Hamsik landade på Landvetter inför en stor skara Blåvittfans.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud och klubbdirektör Håkan Mild tog emot slovaken på Landvetter.

Hamsik förväntas nu läkarundersökas under måndagen för att sedan fullborda resten av kontraktsförhandlingarna med Blåvitt.

”Blir besviken när människor glömmer hålla avstånd”

När Hamsik gått av planet blev han välkomnad av ett gäng supportrar, och som videon visar blev de ganska närgångna. Något som bekymrar smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg.

– Man blir väldigt besviken av att se det här mitt under en pågående pandemi. I över ett år har vi tjatat och tjatat om att det är så viktigt att hålla avstånd. Då är det klart att man blir besviken när man får se sånt, säger han.

Du låter lite uppgiven?

– Inte uppgiven, men jag tänker så här: Det är så många som verkligen kämpar med att få ner smittspridningen och så många som gör allt de kan för att undvika att det blir en större spridning. Då blir man besviken när man ser människor som glömmer hålla avstånd.

Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Att bli exalterad över en stor fotbollsstjärna räcker inte som anledning, enligt Thomas Wahlberg.

– Nej, det tycker jag inte, säger han och fortsätter:

– När man har en nära kontakt med varandra så som man ser på filmen går det inte att utesluta att det kan ha spridits smitta. Men sen är det naturligtvis omöjligt för mig att veta om det har spridits någon smitta i just detta tillfälle.

Marek Hamsik har gjort fler Napolimål än Maradona

Marek Hamsik har en minst sagt gedigen karriär bakom sig med över 500 matcher i Napoli-tröjan. Där har han bland annat lyckats att göra mer mål än självaste guden i staden – Diego Armando Maradona.

LÄS MER: En värvning av Marek Hamsik ger IFK Göteborg helt andra utmaningar

2019 lämnade han den italienska klubben för Kinesiska Dalian Pro. Det kontraktet bröt han nyligen och vände blickarna mot Europa. Först var tanken att han skulle spela hemma i Slovakien för att ladda upp inför sommarens mästerskap men där strandade förhandlingarna. Nu ska han alltså i stället, vad det verkar, spela för IFK Göteborg i stället.

LÄS MER: Det här är Marek Hamsik

Marek Hamsik har gjort flest landslagsmål i Slovakien och även flest landskamper.

Personer på plats uppskattade antalet närvarande människor till mellan 100 och 200. Även ordningsvakt och gränspolis ska ha funnits på platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.