Fredrik Holmberg har ett skadeskjutet Gais – och det räckte inte till vinst i Svenska cupen mot Degerfors.
Fredrik Holmberg har ett skadeskjutet Gais – och det räckte inte till vinst i Svenska cupen mot Degerfors. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Skadeskjutet Gais borta i cupen

Gais sportsliga cupäventyr är över – efter bara 2–2 borta mot Degerfors.
– Vi är väldigt besvikna – särskilt när vi hörde att Örgryte vann, säger coachen Fredrik Holmberg till GP.

ANNONS
|

Ett skadeskjutet Gais hade åkt till konstgräset på Stora Vallas B-plan i Degerfors – utan exempelvis ordinarie målvakten Mergim Krasniqi (ryggskadad), utan försvarsresen Axel Norén (lättare känning), utan nyförvärvet Harun Ibrahim (handen i gips) och utan sent insjuknande Axel Henriksson.

Lägg till det små känningar för både Joackim Åberg och Anes Cardaklija – som fick inleda på bänken.

Det är spelare som i vanliga fall startar.

Och Gais fick en gyllene möjlighet att ta ledningen, när pigge Jack Cooper-Love revs ner i straffområdet av Degerfors målvakt Wille Jakobsson efter dryga kvarten.

Lånet från Elfsborg tog straffen själv – och brände den.

ANNONS

Eller rättare sagt: Jakobsson räddade den blekt slagna straffen.

Kom snett på ett inlägg

Och även om Gais hade bollen mest, så blev det aldrig farligare än så i den första halvleken.

– Det gäller att flytta bollen snabbare när de backar hem så pass. Jag tycker att vi hade svårt att vaska hem de allra farligaste chanserna, även om straffen kunde ha gett oss greppet, säger tränaren Fredrik Holmberg.

Och när reservkeepern Erik Krantz därefter kom helt snett på ett inlägg, ja … då kunde Elyas Bouzaiene skicka in ledningsbollen för hemmalaget Degerfors efter 54 minuters spel.

Drygt tio minuter senare ökade Gustav Lindgren på till 2–0 med ett kliniskt avslut i boxen.

Men Gais gav inte upp.

Inhopparen Alexander Ahl Holmström reducerade tämligen omgående – och Gais inledde en jakt på kvittering. Med två minuter till full tid kvitterade samme man – med ett avslut via ribban och in.

Men närmare en trepoängare än så kom inte Gais.

– Vi trodde hela tiden att vi kunde vinna. Även när Degerfors gjorde 2–0 så trodde vi på vändningen. Vi tog oss tillbaka – och visade att vi är ett starkt lag, även om vi är besvikna med prestationen som helhet, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS

Lapp på luckan väntar

Med resultatet kan Gais inte ta sig vidare från gruppspelet, där avancemanget kommer att stå mellan just fullpoängaren Degerfors, Elfsborg – och skrällgänget Örgryte, som faktiskt vann på Bravida Arena mot det gulsvarta gänget från Borås.

Och på söndag väntar derby på just Bravida Arena – Gais mot Örgryte.

Redan i fredags fanns det endast 250 biljetter kvar till sittplats för Gais-publiken – och drygt 500 biljetter för neutral sittplats.

Det innebär att det kommer att bli slutsålt.

– Det blir en skitkul match. Vi älskar att spela alla matcher – och inte mindre ett derby! Det blir inte sämre av att brorsan är där och är tränare för Örgryte heller, säger Gais-tränaren Fredrik Holmberg.

Brorsan är alltså Andreas Holmberg – coach i Örgryte ...

Vem är bäst tränare av er?

– Haha. Ställ den frågan igen efter matchen nästa vecka. Vi får se. Det är dumt att sticka ut hakan innan matchen är spelad, säger Fredrik Holmberg.

Gais kommer också att få tillbaka spelare till derbyt.

Målvakten Mergim Krasniqi kommer spela, precis som Joackim Åberg och Anes Cardaklija. Dessutom lär Axel Henriksson ha tillfrisknat.

– Harun Ibrahim kommer inte att kunna spela. Och inte Filip Beckman, inte Richard Friday. Men Edvin Becirovic börjar komma i ordning – och Egzon Binaku kommer förhoppningsvis att träna hela nästa vecka, berättar Fredrik Holmberg.

ANNONS

Så spelade Gais

Krantz – Bawa, Frej, Wängberg, Wendin Thomasson (63, Cardaklija) – Boudri, Milovanovic (63, Ahl Holmström(, Lindberg (46, Åberg) – Lundgren, Cooper-Love (63, Chika Chidi), Celik.

LÄS MER:Mohamed Bawa siktar högt – under debutåret i Gais

LÄS MER:Rapport från Gais träning inför cupmötet med Degerfors

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS