Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Sköld stannar i Öis – får korttidskontrakt

Victor Sköld har suttit på ett utgående avtal med Öis.
Enligt uppgifter till GP har anfallaren och klubben enats om en förlängning – ett korttidskontrakt, något som bekräftas av Örgryte.

Inför förra säsongen anslöt Victor Sköld från Örebro SK som en av Örgrytes stora profilvärvningar. Anfallaren, som tidigare också representerat IFK Göteborg i stan, levde genast upp till de högt ställda förväntningarna och öste in både mål och poäng under inledningen av superettan 2019.

På sex starter under våren blev det tre mål och två assist och Sköld såg ut att gå en ljus säsong till mötes.

Men så i mitten av maj var olyckan framme.

I hemmamatchen mot Varberg på Gamla Ullevi vred Sköld sitt knä och efter att ha blivit liggande på gräsmattan en stund rullades han ut på bår.

LÄS MER: Mardrömmen för Öis – allvarlig skada på Sköld

Skrev på ett korttidskontrakt

Dagarna senare kom mardrömsbeskedet: Korsbandet var av.

– Man har gråtit en skvätt här nu ... det suger ju! Det spelar ingen roll hur mycket du förbereder dig för en sådan här grej, sade han då och fortsatte:

– Hoppet var ju det sista som lämnade.

Sedan dess har det inte blivit något mer fotbollsspelande utan enbart rehab för 30-åringen. I december gick anfallarens kontrakt ut och det har länge varit ovisst om han skulle bli kvar eller inte på Öisgården.

Men nu kan GP berätta att parterna är överens om en lösning, Sköld har skrivit på ett fyramånaderskontrakt. Något som bekräftas av Öis sportchef Igor Krulj.

– Ja, till att börja med är det fyra månader, säger Krulj.

"Kommer utvärdera"

Avtalet är, enligt uppgifter till GP, utan option – men förhandlingar om ytterligare en förlängning kommer att pågå under den nuvarande kontraktstiden. Klubben och spelaren vill få en bild av hur Skölds fortsatta rehabilitering går innan man bestämmer sig om vad som sker här näst.

– Vi har en daglig kontakt med Victor. Han är inne i vår verksamhet. Både vi och Victor kommer utvärdera den här situationen. Han sköter sig jättebra med sin rehab och det går framåt, säger Krulj.

Vet ni redan nu när man kan hoppas ha honom tillbaka på plan?

– Det är alltid dumt att säga exakt, men det är klart att vi har en förhoppning om att han ska vara igång sen vår, men vi får se. Det finns ingen anledning att stressa och det är Victors första knäskada på det sättet, vi tar det lugnt.

Hur ser du på truppbygget nu, några fler förstärkningar att vänta?

– Vi får se. Planen är att fylla på lite till, offensivt. Sedan får vi se om det blir en eller två spelare. Vi har ingen panik och det har vi inte haft innan heller, det får ta den tiden det tar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.