Sju Häcken-spelare i sista truppen innan OS

Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat den sista landslagstruppen innan OS-truppen tas ut. Då är hela sju Häcken-spelare med. Dessutom är den tidigare GFC-kaptenen Emma Berglund tillbaka i landslaget – efter fyra år.

ANNONS
|

Uppladdningen inför OS börjar på allvar med träningsmatcher i juni för det svenska landslaget.

På tisdagen presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till matcherna mot Norge och Australien.

I truppen, den sista innan OS-truppen presenteras den 22 juni, finns sju Häcken-spelare. Målvakten Jennifer Falk, som fått förtroende i Hedvig Lindahls skadefrånvaro, finns med liksom försvararen Emma Kullberg. Bland mittfältarna och anfallarna är Johanna Rytting Kaneryd, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Julia Zigiotti Olme och Stina Blackstenius, som varit stekhet i damallsvenskan de senaste matcherna, med.

LÄS MER:Häcken hakar på Rosengård i toppen av allsvenskan – Stina Blackstenius med nytt mål

Dessutom är den tidigare GFC-kaptenen mittbacken Emma Berglund, nu i Rosengård, tillbaka i landslaget efter fyra år utanför truppen.

ANNONS

– Emma skulle vara med redan förra gången med hade problem med tån. Nu har hon spelat väldigt bra i både Kopparbergs/Göteborg och Rosengård. Vi har fått titta på flera mittbackar som inte kommit med tidigare, säger Gerhardsson på tisdagens presskonferens.

Emma Berglund, som var kapten i GFC och inför säsongen lämnade Göteborg för Rosengård, är tillbaka i landslaget efter fyra år.
Emma Berglund, som var kapten i GFC och inför säsongen lämnade Göteborg för Rosengård, är tillbaka i landslaget efter fyra år. Bild: PETTER ARVIDSON

Flera spelare saknas

Gerhardsson har senaste tiden fått flera tunga avbräck i försvaret inför OS. De båda mittbackarna Nilla Fischer och Linda Sembrant, som länge varit givna i den svenska truppen, missar OS på grund av barnafödande respektive knäskada. Även Rosengårds högerback Jessica Wik (tidigare Samuelsson) missar sommarens mästerskap då hon är gravid.

– Som tränare behöver man vara väldigt konstruktiv vid återbud eller skador. Det är så fotbollsvärlden ser ut och inför samlingen gäller det i stället att tänka på andra lösningar. Vi är konstruktiva i teamet och det är i sådana här situationer som andra spelare får och tar chansen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Även den tidigare GFC-spelaren Julia Roddar, nu i Washington, är tillbaka i truppen.

Rosengårds anfallsstjärna Anna Anvegård saknas i truppen efter en tuff vår med skador. Saknas gör också Kristianstads försvarare Josefine Rybrink, som varit med de senaste samlingarna. Hon är däremot med i U23-landslaget.

– Hon är inte borträknad från OS. Vi jobbar väldigt tätt med U23 och det är en bra länk till landslaget.

ANNONS

Landslaget samlas 7-15 juni och möter Norge och Australien i Kalmar den 10:e respektive och 15:e juni.

Hela truppen:

Målvakter

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid

Jennifer Falk, Häcken

Zecira Musovic, Chelsea

Försvarare

Magdalena Eriksson, Chelsea

Jonna Andersson, Chelsea

Hanna Glas, Bayern München

Amanda Ilestedt, Bayern München

Emma Kullberg, Häcken

Emma Berglund, Rosengård

Julia Roddar, Washington

Nathalie Björn, Rosengård

Mittfältare/Anfallare

Caroline Seger, Rosengård

Kosovare Asllani, Real Madrid

Hanna Bennison, Rosengård

Filippa Angeldahl, Häcken

Filippa Curmark, Häcken

Julia Zigiotti Olme, Häcken

Sofia Jakobsson, Real Madrid

Stina Blackstenius, Häcken

Fridolina Rolfö, Wolfsburg

Lina Hurtig, Juventus

Madelen Janogy, Hammarby

Olivia Schough, Rosengård

Johanna Rytting Kaneryd, Häcken

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS