Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Thern aktuell för IFK Göteborg

IFK Göteborg fortsätter att jaga förstärkningar till nästa säsong. Enligt uppgifter till GP är IFK Göteborg väldigt intresserade av att knyta till sig Simon Thern. – Det är en intressant och duktig spelare, säger Mats Gren.

Efter en säsong i Helsingborg och sedan två och en halv säsong i Malmö FF så blev det en flytt till holländska Heerenveen för Simon Thern. En flytt som mittfältaren lär ångra i efterhand.Totalt har det endast blivit 26 starter för svensken i ligan och den senaste säsongen spenderade han i AIK på lån från den holländska klubben.

Simon Thern blev guldvinnare i Malmö FF, dit han kom från Helsingborgs IF. . Bild: PETTER ARVIDSON
Simon Thern blev guldvinnare i Malmö FF, dit han kom från Helsingborgs IF. . Bild: PETTER ARVIDSON

I AIK blev det desto mer speltid och Thern var med i 24 av lagets matcher där han fick starta 14 av dessa. Men efter att låneavtalet gick ut blev det en återkomst till Heerenveen igen.Där har det blivit tydligt att det inte lär bli någon fortsättning då Thern inte åker med på lagets träningsläger i Spanien.

Flera klubbar gör upp

Enligt Voetbal International ska den holländska klubben vilja dumpa Thern under vintern.Enligt uppgifter till GP är IFK Göteborg väldigt intresserade av att lyckas knyta till sig Simon Thern. Klubben ser honom som en drömvärvning där han skulle bidra med både fart och passningsskicklighet på mittfältet och sportchefen Mats Gren hoppas kunna fynda då Heerenveen mest vill göra sig av med svensken.

Den senaste säsongen var Simon Thern utlånad till AIK, blir Blåvitt nästa klubbadress? . Bild: SIMON HASTEGRD
Den senaste säsongen var Simon Thern utlånad till AIK, blir Blåvitt nästa klubbadress? . Bild: SIMON HASTEGRD

Men Blåvitt lär få konkurrens om Therns signatur då intresset är stort inte bara hos Blåvitt utan även från flera andra allsvenska klubbar, enligt uppgifter till GP. Samtidigt ska flera danska klubbar även vara intresserade av att värva Thern.

"En intressant och duktig spelare"

Att det finns intresse från Blåvitt för Simon Thern är något som bekräftas av klubbens sportchef.

”Det är en intressant och duktig spelare”, skriver Mats Gren i ett sms till GP.

IFK Göteborg har under vintern plockat in fyra spelare, André Calisir, Vajebah Sakor, Victor Wernersson och Carl Starfelt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.