Shilton: Rooney borde ha slutat efter EM

ANNONS
|

Denföre detta landslagsmålvakten Peter Shilton anser Rooneyborde ha tackat för sig efter fiaskot i EM mot Island.

– Jag tycker att han borde ha slutat efter EM. Det handlar inte om att han kan slå mitt rekord (flest landskamper för England), inte alls. Om han gör det och spelar bra under tiden så är det inga problem, säger Shilton, som gjorde 125 framträdanden i landslagströjan.

Kritiken mot Rooney handlade framförallt om hans roll på planen. Många experter tyckte att han hamnade för långt ner i banan.

– Han är ingen anfallare längre. Vi försöker hitta en plats åt honom, men för mig är han ingenmittfältare och kommer aldrig att bli det, säger Shilton.

ANNONS

– Han skickar iväg en del passningar, men han är inte särskilt effektiv, fortsätter han.

Förstörde för Kane

Chris Sutton – som bildade ett giftigt anfallspar tillsammans med Alan Shearer i Blackburn – tycker inte heller att Mancheer United-stjärnan ska spela på mittfältet. Tvärtom.

– Med Rooney i en defensiv mittfältsroll under större delen av matchen blev Harry Kane lämnad ensam i anfallet och det förstörde hans match, säger Sutton till Daily Mail.

– Rooney kan inte välja själv vart han ska spela, det var inte en uppvisningsmatch, fortsätter han.

Trött på diskussionen

Manchester United-stjärnan rörde inte bollen i Slovakiens straffområde på 90 minuter, men var ändå nöjd med insatsen i sin 116:e landskamp.

– Jag spelade i den rollen (på mittfältet) och hjälpte laget att vinna matchen, det snackas för mycket om det här, säger Rooney till Sky Sports.

England vann matchen mot Slovakien med 1–0, efter ett sent mål av Adam Lallana.

ANNONS