Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BK Häcken
Bild: BK Häcken

Serbisk landslagsanfallare klar för BK Häcken

Den serbiska landslagsanfallaren, Milica Mijatović, blir det första historiska nyförvärvet sedan Göteborg FC blev BK Häcken.
– Det här var perfekt för mig, säger hon.

I onsdags röstade medlemmarna i BK Häcken ja till att ta över Göteborg FC. Majoriteten var förkrossande för ett ja och dagen efter röstades övertagandet även igenom av Göteborg FC.

LÄS MER: Jubel bland spelarna i Göteborg FC

Under fredagen var det dags för första träningen i de nya dräkterna för Pauline Hammarlund, Elin Rubensson, Stina Blackstenius och de andra spelarna.

Nu är även första nyförvärvet klart.

Och det var snabba ryck.

För den serbiska landslagsanfallaren, Milica Mijatović, landade i Göteborg under fredagen, skrev på kontraktet och redan på måndagen gör hon sin första träning för sin nya klubb.

Efter att ha haft flera andra erbjudanden.

Erbjudanden som dock minskat på grund av coronakrisen.

– Jag hade flera andra erbjudanden från toppklubbar i Europa. Men det har varit en komplicerad situation nu. Det här var perfekt för mig och en perfekt miljö att vara i, säger hon.

LÄS MER: Första bollkontakten för Beata Kollmats – på över tio månader

”Det var dåliga nyheter”

Att Göteborg FC la ner sin elitverksamhet var inget som hade undgått den 29-åriga anfallaren. Nyheten om att de regerande svenska mästarna skulle lägga ner spred sig snabbt över världen.

– Det var dåliga nyheter. Det är viktigt att du har kvalitetsklubbar inom damfotbollen och det var en stor besvikelse. Det var många i Serbien som pratade om det och det spred sig snabbt, säger hon och fortsätter:

– Men det här var det bästa som kunde hända. För ett damlag är det en stor grej att kunna använda samma faciliteter som herrarna.

Hur är damfotbollen i Serbien?

– Den växer. Vi är på rätt väg och under de senaste två åren har vi utvecklats en hel del. Vi har tagit några steg uppåt på rakningen och har flera spelare som spelar utomlands.

LÄS MER: Martin Ericsson blir sportchef för både dam- och herrlag i Häcken

Senast kommer hon ifrån spel på Cypern.

Där var det bara ett korttidskontrakt som gällde då hon mest var där för att hålla igång.

– Jag hade kunnat förlänga men ville inte göra det. Den cypriotiska ligan är inte så bra ... det här var en bra flytt för mig, säger hon.

Kontraktet är skrivet fram till sommaren 2022.

Milica Mijatović

Ålder: 29 år.

Position: Offensiv mittfältare/anfallare.

Nationalitet: Serbien.

Klubbar: Lazarevac (SRB) –2010, Sarajevo (BIH) 2010–2011, Röda Stjärnan Belgrad (SRB) 2011–2012 och 2015–2016, BIIK Kazygurt (KAZ) 2012–2015, ASPTT Albi (FRA) 2017–2018, Hammarby IF 2018, Arna-Bjørnar (NOR) 2019, Melbourne City (AUS) 2019–2020, Apollon Limassol (CYP) 2020, BK Häcken 2021–.

Landskamper: 37 A-landskamper.

Källa: BK Häcken

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.