Sepp Blatters attack efter ovanliga beslutet: "Absurt"

Fotbolls-VM 2030 kommer att spelas i sex länder totalt.
Ett beslut som kritiseras av Fifas förre ordförande Sepp Blatter.
– Det är absurt att slita isär turneringen så, säger 87-åringen.

ANNONS
|

Faktum är att världsmästerskapet kommer att spelas i tre olika världsdelar. I veckan meddelade Internationella fotbollsförbundet, Fifa, att herrarnas VM 2030 går till Marocko, Spanien och Portugal. Samtidigt kommer de tre första matcherna att spelas i Uruguay, Argentina och Paraguay.

Anledningen är att fotbolls-VM firar 100 år – 1930 började allting i Uruguay.

Många höjde på ögonbrynen efter det ovanliga beslutet, och nu går Fifas tidigare ordförande Sepp Blatter ut och kritiserar upplägget.

– Det är absurt att slita isär turneringen på det här sättet. VM-slutspelet borde vara en kompakt tillställning, säger den skandalomsusade fotbollspampen.

Blatter, som basade över Fifa mellan 1998–2015 menar vidare att placeringen av endast tre matcher i Sydamerika är "ett hån mot VM-historien".

ANNONS

– Av historiska skäl borde VM 2030 tillhöra Sydamerika, säger 87-åringen.

2015 avgick Sepp Blatter efter anklagelser om korruption i samband med omröstningen som ledde till att Qatar fick VM 2022. Han stängdes av från all fotboll i åtta år, ett straff som senare förkortades.

I juli 2022 friades Blatter från korruptions- och bedrägerianklagelser av en domstol i schweiziska Bellinzona.

LÄS MER:Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

LÄS MER:Australien vill snuva Saudi – söker VM 2034

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS