Sen kvittering frälste Gais i hemmapremiären

Gais hängde mot repen – men i slutminuterna klev Carl Nyström fram och forcerade in kvitteringen i hemmapremiären mot Öster.
– Så jävla gött, det var bara att pinka in den, säger mittbacken.

ANNONS
|

Premiären mot Trelleborg slutade med kryss.

I hemmapremiären mot Öster på Bravida arena blev det återigen delad poäng för Gais.

Östers Mattias Pavic skickade in ledningsmålet med en riktig projektil i den första halvleken. I slutet av den andra kunde Grönsvart, efter flera missade chanser, till slut utjämna.

Nikola Asceric skarvade ner en lång frispark till en framstormande Carl Nyström som bara satte foten till och tryckte in 1–1 i målet precis framför Gais-klacken.

LÄS MER:Hamidovics avsked sörjs av lagkompisarna

Merparten av de 3368 åskådarna på plats jublade vilt.

– För jävla gött att få in 1–1 som läget var, att vi fick kriga in den i slutminuterna framför våra fans. Väldigt viktigt att inte förlora, nu fick vi en poäng. Vi vill ha mer, men det var en jämn match och det är tajt och små marginaler. Det är så det är i superettan, säger poängräddaren efter slutsignalen.

ANNONS

LÄS MER:Matchanalys av Gais hemmapremiär

Målet var försvararens första på länge.

– Det var så skönt. Det var ett tag sedan, och ingen nick dessutom. Jättebra gjort av Nikola som skarvar ner den, det var bara att pinka in den. Jätteskönt att få göra mål för Gais igen, säger Nyström.

Utöver de båda fullträffarna fanns det lägen åt båda håll.

Gais öppnade piggt i den första halvleken och Karl Bohm var nära ett par gånger. Allra närmast var yttern efter drygt 20 minuter när han avslutade ett mönsteranfall från hemmalaget med att pricka stolpen.

Han skulle få ett ännu vassare läge i andra.

Inhoppande Arian Kabashi tog sig fram och hittade vidare med bollen till Nikola Asceric som la upp i fritt läge för Bohm.

23-åringen fick dock inte ordning på avslutet utan sköt strax utanför från bara ett par meters håll.

"Började matchen riktigt bra"

Öster då? Växjölaget skapade inte särskilt mycket men stack fram riktigt farligt vid ett par tillfällen. Marko Johansson räddade ett friläge och strax innan var det nära att Carl Johansson fläkte sig fram och rakade in 2–0.

LÄS MER:Lugnande besked om lagkaptenen

Men i stället lyckades Gais alltså komma tillbaka och rädda en poäng.

Nyström var på det stora hela nöjd med prestationen.

ANNONS

– Vi började matchen väldigt bra. Vi spelade fint, flyttade bollen fint. Vi hade några okej lägen. Sedan gjorde de 1–0, det var egentligen deras första skott på mål, som gick ribba in. Riktigt störigt. Så det var surt i paus.

– Sedan var det en jämn match. De hade några bra lägen, men vi hade några jättebra lägen också.

LÄS MER:Positiv Bohm – trots jättemissen

1–1 innebär att Gais efter två spelade omgångar står med två poäng på kontot.

Närmast väntar Brommapojkarna på bortaplan.

ANNONS