Segermål för AIK efter stort misstag

|

Ett horribelt misstag på tilläggstid. Så var kvällen förstörd för ett Gais som kommit till Råsunda för att spela 0–0 mot AIK i fotbollsallsvenskan. En långboll upp mot Viktor Lundberg tappade fart och gjorde Erik Johansson osäker. Rensa till hörna? Spela hem till målvakten Sillanpää? Johansson valde ett mellanting och nickade ner bollen i backen utan kraft. Då sprang Lundberg emellan och tryckte in segermålet.

1–0 speglade för all del också utseendet i matchen. Första halvlek var bedövande tråkig. AIK saknade kreativitet och Gais saknade anfallslust.

Efter halvtidsvilan skapade hemmalaget ett par hyggliga chanser på inlägg. Både vikarierande mittbacken Robert Åhman Persson och Viktor Lundberg hade varsin fin nick som Sillanpää räddade.

Gais hade en målchans i hela matchen. Peter Ijeh i friläge strax före paus. Allsvenskan tar EM-uppehåll fram till månadsskiftet juni-juli. Under den tiden har Gais tränare Alexander Axén en del att fundera på. Bland annat vem som ska fördela bollar till Mervan Celik på topp. En så duktig spelare ska inte vara utan stöd i 90 minuter. AIK har börjat vinna på Råsunda efter en oavgjord vår och är serietrea. /TT