Sébastien Hallers övergång från Ajax till Dortmund blev klar den 6 juli. Drygt tio dagar senare kom beskedet att han drabbats av testikelcancer
Sébastien Hallers övergång från Ajax till Dortmund blev klar den 6 juli. Drygt tio dagar senare kom beskedet att han drabbats av testikelcancer Bild: WOLFGANG RATTAY

Sébastien Haller tackar för stödet

Efter beskedet om att BVB Dortmunds Sébastien Haller drabbats av testikelcancer bryter forwarden själv tystnaden. ”Jag och min familj tackar er”, skriver Haller i ett twitterinlägg

ANNONS
|

Anfallaren Sébastien Haller anslöt till BVB Dortmund från Ajax så sent som den 6 juli i år för 350 miljoner kronor. I fjol noterades anfallaren för 34 mål på 42 matcher för den holländska klubben.

Förra säsongen slog han också rekord i Champions League, när han blev snabbast med att göra tio mål under ett slutspel. Totalt blev det elva mål på åtta matcher för den gänglige ivorianen.

Men det nya livet i den tyska toppklubben har snabbt vänts upp och ned. Den 18 juli meddelade Dortmund att strikern drabbats av testikelcancer.

– Den här nyheten kom som en chock för Sébastien Haller och för oss alla. Hela BVB-familjen önskar Sébastien ett fullt tillfrisknande så snart som möjligt och att vi snart kan krama honom igen. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att se till att han får bästa möjliga behandling, sa BVB Dortmunds sportchef till klubbens hemsida.

ANNONS

Sébastien Haller själv har väntat med att kommentera sjukdomen fram tills nu.

På Twitter skriver anfallaren att han är rörd över de meddelanden han fått och att han vill komma tillbaka bättre än vad han var innan sjukdomsbeskedet.

”Tack för era meddelanden om stöd och tillgivenhet sedan gårdagens tillkännagivande. Jag och min familj tackar er. Jag ska nu fokusera på min återhämtning för att komma tillbaka starkare.

Sébastien Haller har även representerat FC Utrecht, Eintracht Frankfurt och West Ham tidigare i karriären. Han spelade ungdomslandskamper för Frankrike men är sedan två år tillbaka ivoriansk landslagsman

LÄS MER:Anna Anvegård valde bort FC Rosengård för BK Häcken

LÄS MER:Paulo Dybala är klar för Roma

ANNONS