Sebastian Eriksson lägger av: ”Jag pallar inte mer”

Sebastian Eriksson, 35, fick inte vara kvar i IFK Göteborg. Då såg det ut som att karriären ändå skulle fortsätta på annat håll – nu berättar veteranen istället att han lägger av.
– Det räcker nu, säger han i podden ”Hunden, Katten, Glassen”.

ANNONS

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

Sebastian Eriksson startade för IFK Göteborg i den sista matchen i allsvenskan förra hösten. Då visste han redan att hans tid i klubben skulle vara över då han hade fått beskedet att det var tack och hej efter den matchen.

Då var han själv tydlig med att han inte ville skiljas från fotbollen.

Han ville spela vidare.

Nyligen var han och tränade med Utsikten och var med i en dryg vecka. Klubben själva var öppna med att man gärna hade plockat in veteranen men han själv kände något helt annat.

Istället för att få suget att ge det en säsong till kände han raka motsatsen.

ANNONS

Det fick istället bli ett tack till fotbollen.

Något han själv hintade om nyligen på Instagram.

”When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea”, skrev han till en bild på honom själv.

Därför lägger han skorna på hyllan: ”Jag pallar inte mer”

Ett citat som kommer ifrån fotbollsikonen Eric Cantona.

Nu förklarar han valet.

– Jag tänkte att jag dels skulle hitta ett quote från en legend som inte säger någonting alls. Sedan är den lika intetsägande som hela min karriär så det var så det fick bli. Det är inte mer än så, säger han i podden ”Hunden, Katten, Glassen”.

I avsnittet ringer han själv upp och berättar lite mer om hur han har tänkt de senaste dagarna. Han beskriver även varför han ladade i beslutet om att hans fotbollskarriär nu ligger på den där berömda hyllan.

– Det finns inte så mycket att summera ... jag har tagit ett beslut. Jag kommer sakna fotbollen, matcherna och att få springa ut på alla dessa arenor. Det har varit så jävla roligt och det är det som drivit mig de senaste åren. Efter en vecka med Utsikten och den helgen efteråt kände jag att ... jag kan inte förklara vad men det räcker nu. Jag pallar inte mer, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag har varit lite rädd för att skada mig igen. Jag har mentalt haft svårt att gå ner en nivå och det ville jag inte göra. Sedan som jag sa var jag lite rädd för konstgräset och att något ska hända. Jag är trots allt 35 år och har haft så jäkligt mycket skador.

LÄS MER:Stor intervju med IFK Göteborgs ordförande Richard Berkling

LÄS MER:Det talar för IFK Göteborg – bitarna som får spelarna att tro

LÄS MER:Ola Larsson om David Moberg Karlsson, Andreas Pyndt och Eman Markovic

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS