Sebastian Eriksson återvänder till IFK Göteborg

Sebastian Eriksson är klar för IFK Göteborg. Under måndagen offentliggjordes den förre kaptenens återkomst.
– Det är en spelare som vet vad som krävs för att klubben ska komma tillbaka dit vi vill, säger tränare Poya Asbaghi.

ANNONS
|

Det blev ingen längre sejour i Grekland för den 30-årige mittfältaren.

Eriksson anslöt till Panetolikos FC under sommaren – men efter ett drygt halvår hade han och klubben gått skilda vägar.

LÄS MER:Eriksson bryter sitt kontrakt i Grekland

Sedan dess har det spekulerats kring en eventuell återkomst till IFK Göteborg och under måndagen kom det officiella beskedet.

Sebastian Eriksson och Blåvitt återförenas igen.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS

"Har en kompromisslöshet"

Kontraktet sträcker sig över 2021, och tränare Poya Asbaghi är nöjd med att ha tillbaka sin gamle kapten över en längre period.

– Tre år är ungefär samma tidsspann som vi sagt att vi successivt ska komma tillbaka för att sedan slåss om Europaplatserna år efter år. Att "Sebban" är med på den resan är väldigt logiskt, säger han till GP och fortsätter:

– Han har dessutom en spelstil som det kanske inte kryllar av i dagens blåvita trupp. Han har erfarenheten men också en kompromisslöshet i närkamperna som jag hoppas ska smitta av sig på de yngre.

LÄS MER:"Bäst i hela Blåvitt – men inte nödvändigtvis på planen"

Osäker skadeprognos

När Sebastian Eriksson ska kunna vara tillbaka i full träning med A-laget är fortfarande svårt att säga. 30-åringens ljumskar spökar alltjämt, och trots att kontraktet är påskrivet kan comebacken dröja.

– Det kan ta allt i från någon månad till flera månader. Vi får helt enkelt avvakta och ge "Sebban" tid. Men det är klart vi har förhoppningar att han ska kunna vara med och bidra i år, säger Poya Asbaghi.

GP söker Sebastian Eriksson för en kommentar.

ANNONS