Se pressträffen inför VM-playoff i efterhand

Janne Andersson har inte sin startelva inför torsdagens VM-playoff mot Tjeckien klar för sig än. Förbundskaptenen väntar in i det längsta då sjukdomsläget hos vänsterbacken Ludwig Augustinsson än oklart.

ANNONS
|

Ordinarie vänsterbacken Ludwig Augustinsson var den enda spelaren som saknades under onsdagens landslagsträning inför playoffseminalen mot Tjeckien på Friends arena.

Förbundskapten Janne Andersson kommenterade frånvaron under en presskonferens.

– "Ludde" är kvar på hotellet och har inte tränat i dag. Vi kör med breda marginaler när det kommer till sjukdomar. Vi umgås tight tillsammans så vi vill minimera risken för smitta. Det är inte covid utan något annat. Han har andra symptom.

Janne Andersson gav även en statusuppdatering kring försvararna Marcus Danielson och Daniel Sundgren, som saknades på tisdagens träning tillsammans med avstängda duon Zlatan Ibrahimovic och Emil Krafth.

– Status är att de var med i dag. Det är mycket bättre med dem. Jag kommer att ha en startelva klar runt klockan 19 i kväll. Fram till dess kommer jag att utvärdera. Jag är tämligen säker på hur laget ska se ut men jag kommer att stämma av med det medicinska laget.

ANNONS

Enligt förbundskaptenen är det inte helt uteslutet att lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf, normalt mittback, får rycka in som högerback.

– Det är en position jag kan hantera och jag försöker alltid hjälpa laget, men först och främst är jag mittback, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Janne Andersson säger också att det kan bli aktuellt att kalla in reserver – med bara ett dygn till matchen mot Tjeckien.

– Det kan bli aktuellt att kalla in någon spelare till beroende på vilka svar jag får i eftermiddag.

Se presskonferensen längst upp i artikeln.

LÄS MER:Tjeckien försenat efter flygplansstrul

LÄS MER:Zlatan om Elanga: "En komplett offensiv spelare"

LÄS MER:Varnar för Tjeckien – trots tunga avbräcken

LÄS MER:Claesson: "Det finns bara förlorare i krig"

ANNONS