Se obegripliga målvaktstabben i VM-kvalet

Haitis målvakt stod för en osannolik tabbe i VM-kvalmatchen mot Kanada när han inte bara en utan två gånger missade en långsamt rullande boll som letade sig in i målburen bakom.

ANNONS
|

Samtidigt som det är EM-feber i Europa pågår VM-kval i andra delar av världen. Natten mot onsdagen tog Kanada emot Haiti i den andra av två play off-matcher för att nå sista omgången av kvalet.

Efter första matchen hade Kanade med sig 1–0 och i tisdagens match höll Haiti emot länge. Sedan kom 1–0 för Kanada, efter en obegriplig målvaktstabbe från Josue Duverger i Haitis mål.

På en till synes enkel hemåtpass strulade Duverger till det rejält. Först felbedömde han bollen och fick se sig själv tunnlad och när han sedan skulle rensa bort bollen precis innan mållinjen missade han totalt. 1–0 var ett faktum och Duverger gömde huvudet i målvaktshandskarna.

ANNONS

LÄS MER:Efter Cristiano Ronaldos markering – Coca Cola sjönk med 33 miljarder i värde

Slutresultatet skrevs till slut till klara 3–0 efter mål av Cyle Larin och Junior Hoilett och Kanade tar sig vidare till sista steget i VM-kvalet med totalt 4–0. Det är första gången sedan 1997 som Kanada herrlandslag tar sig så långt i ett VM-kval. För Haiti är drömmen om VM i och med förlusten släckt.

Nu väntar för Kanada en grupp med sju andra nationer där de tre främsta lagen tar sig till VM i Qatar 2022. Fyran i gruppen får en extra chans via internationellt play off.

I gruppen finns förutom Kanada Costa Rica, El Salvador, Honduras, Jamaica, Mexiko, Panama och USA.

Kanadas herrar har inte spelat VM sedan 1986.

LÄS MER:Marcus Bergs resa från lilla Rådom utanför Torsby – till världsscenen

ANNONS