IFK Göteborg meddelade på onsdagen att man är en av de klubbar som väljer att korttidspermittera spelare och personal.
IFK Göteborg meddelade på onsdagen att man är en av de klubbar som väljer att korttidspermittera spelare och personal. Bild: CARL SANDIN

Så mycket kan spelarna tjäna – trots permittering

När flera svenska klubbar väljer att permittera sina spelare och sin personal kommer Tillväxtverket införa en mildare tolkning. Det innebär att spelarnas ekonomi påverkas mindre.
– Exakt hur utformningen av stödet kommer se ut vet vi efter att beslutet är taget i riksdagen, säger Tim Brooks, avdelningschef Företag, på Tillväxtverket till Aftonbladet.

ANNONS
|

IFK Göteborg och Häcken är bland flera allsvenska klubbar som korttidspermitterar sina spelare och sin personal. Det innebär att man minskar arbetstagarens arbetstid och får ersättning från staten för det, men man måste ändå avstå från 7,5 procent av lönen. Detta enligt klubbarnas, arbetsgivarnas, och de fackliga organisationernas tolkningar av regeringens krispaket.

Men nu rapporterar Aftonbladet om nya tolkningar från Tillväxtverket.

Tillväxtverkets jurister har gått igenom regeringens proposition i detalj och gjort tolkningen att den maximala lönen man behöver avstå är 7,5 procent av bruttolönen 44 000 kronor i månaden. Det rör alltså max 3 300 kronor i månaden. Detta oavsett om man tjänar 100 000 kronor, vilket är medellönen i allsvenskan.

ANNONS

– En fotbollsspelare som tjänar 100 000 kronor i månaden får i stället 96 700 kronor i lön när spelaren permitteras och går ned i arbetstid till att jobba 40 procent. Det är så vi tolkar reglerna nu, säger Tim Brooks, avdelningschef Företag, på Tillväxtverket till Aftonbladet.

Omröstningen av regeringens åtgärdspaket sker i riksdagen den 2 april.

– Exakt hur utformningen av stödet kommer se ut vet vi efter att beslutet är taget i riksdagen, säger Tim Brooks till Aftonbladet.

Fakta: Korttidspermittering

Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag att snabbt komma igång igen när läget vänder. För att använda korttidspermitteringen måste både arbetsgivare och arbetstagare vara överens om det. Korttidspermittering kan sägas vara stöd vid korttidsarbete med en kraftigt höjd subventionsgrad.

Källa: regeringen.se

ANNONS