Ny förlust för Gais mot Dalkurd

Gais åkte på fjärde raka förlusten när man besökte Dalkurd borta i Gävle och formkurvan pekar fortsatt nedåt. Slutresultatet skrevs till 3-0.
– Det är stor besvikelse naturligtvis, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

|

Ett pressat Gais skulle på söndagen försöka få skutan på rätt köl igen efter tre raka förluster. För motståndet stod Dalkurd borta på Gavlevallen i Gävle. De båda nyförvärven Aaron Drinan och Boris Lumbana tog plats i Gais trupp direkt men ingen av dem började från start. Även Dalkurd hade tre raka utan vinst inför matchen och två raka 0-2-förluster såd et var två lag i stort behov av poäng.

Predrag Randjelovic och Niclas Andersén var avstängda i Gais och Rasmus Rosenqvist hade skadekänningar och fanns inte med i truppen. Det gjorde däremot Karl Bohm som var tillbaka från sin avstängning mot Mjällby. Efter dryga fem minuter var det just Bohm som testade hemmalagets målvakt Filip Anger med en lågt slagen frispark som räddades till en resultatlös hörna.

Bara minuter senare hade mittbacken Calle Nyström ett volleyskott i ribban efter hörna och det var tydligt att Gais tagit tag i händelserna i inledningen. Efter några minuter kom Dalkurd in i matchen mer och Gais blev mer tillbakadragna. Det uppstod få målchanser och det var många bortslagna bollar från båda sidor.

– Vi fick en ganska bra start, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

Två snabba mål

Efter omkring en halvtimme skulle Gais rytm få sig en rejäl törn. Först tog sig Malkolm Moenza fram på sin vänsterkant och hittade in till Besard Sabovic som satte 1-0. Bara minuter senare fick Ahmed Awad relativt ostört prickskjuta in tvåan, och samme Awad var nära att klacka in ytterligare en boll kort därefter.

– Jag tycker vi gör det bra första tjugo minuterna ungefär men efter målen är vi riktigt dåliga, säger Patrik Ingelsten.

Spelmässigt var siffrorna klart i överkant och Gais hade goda intentioner att nå fram till en reducering men det var underläge med två mål i paus.

Patrik Ingelsten genomförde två förändringar i paus då han plockade ut Leonard Pllana och Måns Saebbö, och satte in Niklas Olsson och nya Ipswich-lånet Aaron Drinan. Trots det blev resultatet en mardrömsstart på andra halvlek då Ahmed Awad tidigt satte 3-0 med ett lågt distansskott på pass från ytterbacken Mc Vey och det var ridå.

Fina reduceringschanser

Trots att målet kändes som en sista spik i Gais kista fick laget fram ett par reduceringsförsök. Calle Nyström avslutade två gånger om, men båda gångerna gick bollen rakt på målvakten Anger. Även Marcelo, Karl Bohm och mittbacken August Wängberg hade möjligheter strax därpå.

Med tio minuter kvar kunde det mycket väl ha blivit 4-0 i en stökig hörnsituation där Gais målvakt Marko Johansson lyckades parera två möjligheter. Hemmalagets inhoppare Kerfalo Cissoko fick på två tunga skott på tilläggstid men siffrorna stannade vid 3-0.

– Just nu är det en stor besvikelse efter matchen. Nu ska vi analysera det här på hemvägen och sedan ta nya tag, säger Patrik Ingelsten.