Så ska Gais göra mer än ett mål per match

Ett mål framåt fem matcher i följd. Mot Gefle hoppas Gais bryta det offensiva glastaket.
– Vi har haft en bra vecka där vi jobbat hårt med offensiven, säger lagets senaste målskytt Mahmoud Eid.

ANNONS
|

På ett solbadande Ruddalen tränade Gais dagen innan den viktiga bottenfajten mot Gefle. Tabelljumbon från Gästrikland borde vara ett tillfälle för Grönsvart att hitta tillbaka till segerspåret och samtidigt skapa ett betryggande avstånd ner till de negativa kvalplatserna.

– Gefle är ett lag som oss där självförtroendet brister lite här och var. Men det är inget dåligt lag heller. Serien är jämnare än folk tror, säger tränaren Bosko Orovic.

Sedan derbysegern mot Örgryte har Gais gått fem matcher utan seger. I de fem matcherna har göteborgarna producerat ett mål framåt i varje match. Ett snitt som klubben gärna höjer mot Gefle.

ANNONS

– Vi gör i alla fall mål varje match. Tänk om vi hade gjort noll? Men visst måste vi förbättra oss. Vi behöver bli mer direkta nära straffområdet. Där ska det ske avslut, inspel eller inlägg. Vi måste bli mer direkta sista tredjedelen. Det har vi pratat om länge, säger Bosko Orovic.

"Skapar mycket chanser"

Lagets senaste målskytt Mahmoud Eid, som är i Göteborg på lån från Kalmar ser också behovet av förbättring i planens slutskede.

– Vi skapar ganska mycket chanser, men vi behöver sätta dit dem och bli mer noggranna i boxen. Vi har haft en bra träningsvecka där det har sett bra ut, säger han.

Att vi skulle få vänja oss vid ett radikalt annorlunda Gais framöver, när tabelläget är så prekärt som det är, lär inte hända. Bosko Orovic kommer hålla fast vid sin filosofi hela vägen ut.

– Om jag hade varit lite färskare kanske jag hade ändrat. Men jag är rätt trygg i mig själv och vet vad jag håller på med. När det funkar för oss så funkar det. För oss handlar det om att minimera våra misstag. Vi har gett bort 13-14 poäng på just det, säger han och fortsätter:

– Vi håller på att bygga något. Vi hade hoppats vara klara nu, men så är det ibland.

ANNONS

Johan Svahn är den ende av Gais spelare som inte är tillgänglig mot Gefle, detta på grund av skadekänning.

ANNONS