Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Så hedrar IFK Gunder Bengtsson

I fredags somnade IFK-profilen Gunder Bengtsson in efter en tids sjukdom. IFK Göteborg meddelar nu att spelarna kommer att bära sorgband för att hedra tränarikonen under hemmamatchen mot Falkenberg den 12e augusti.
– Vi hade planer på att redan i kvällens bortamatch mot Örebro bära sorgband, säger Blåvitts ordförande Mats Engström på IFK Göteborgs hemsida.

Gunder Bengtsson kom till IFK Göteborg för första gången 1983, då som assisterande tränare bakom Sven-Göran Eriksson. Under det första året blev det SM-guld till Blåvitt och 1987 ledde Bengtsson laget till seger i Uefacupen.

LÄS MER: Blåvittprofilen Gunder Bengtsson är död

Efter en tids sjukdom somnade Gunder Bengtsson in under fredagen, 73 år gammal.

IFK Göteborg meddelar nu på sin hemsida att spelarna kommer bära sorgband under nästa hemmamatch mot Falkenberg den 12e augusti.

– Vi hade planer på att redan i kvällens bortamatch mot Örebro bära sorgband, men kände att vi ville vänta och genomföra vårt hedrande på Gamla Ullevi. Dels för att så många änglar som möjligt kan närvara och delta. Det var dessutom här i Göteborg som Gunder verkade och bodde under en stor del av sitt liv, säger IFK Göteborgs ordförande Mats Engström.

Även under söndagens match mellan Feyenoord och Sparta Rotterdam kom hemmalaget Feyenoord till start i svarta sorgband för att hylla sin gamle tränare.

LÄS MER: Så minns Blåvittprofilerna Gunder Bengtsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.