Häckens Daleho Irandust.
Häckens Daleho Irandust. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Räknar definitivt med honom vid säsongsstart"

Daleho Irandust, 21, blickar bort från allsvenskan. Och det har funnits utländskt intresse under vintern, erfar GP.
– Vi vill absolut att han ska vara en del av vår trupp i år, kommenterar Häckens assisterande sportchef Martin Ericsson.

ANNONS
|

Många var de som hoppades och trodde att Daleho Irandust skulle explodera under allsvenskan 2019. Inte minst han själv.

Någon dundersuccé blev det dock inte. Mittfältaren stannade på fyra mål och fem framspelningar.

Trots det vill Irandust vidare – och det gärna snabbt. Bort från Häcken och ut i världen.

– Jag vill ut. Vi får se om det blir nu, i sommar eller om ett år. Men jag vill ut så snabbt som möjligt. Jag har varit i Sverige tillräckligt länge och ska jag utvecklas mer så måste jag få en snabbare fotboll. Som den är i landslaget eller utomlands. Jag säger inte att allsvenskan är dålig, men att jag behöver något annat för att utvecklas ännu mer, säger han till Sportbladet.

ANNONS

"Måste försöka göra bra försäljningar"

Enligt uppgifter till GP har det funnits en del utländskt intresse kring Irandust under vintern. Det ska dock inte ha konkretiserats på allvar.

– Vi har inget konkret att ta ställning till just nu, det har vi inte, säger Martin Ericsson, assisterande sportchef i Häcken.

Han tillägger:

– Kommer det in intressanta bud får man ta ställning till det då. Och vi har ju fått in intressant offensiva spelare. Men vi räknar med "Dalla" vid säsongsstart, det gör vi definitivt. Men så är det hela tiden. Vi är en klubb som måste försöka göra bra försäljningar och det är klart att "Dalla" är en av dem, men som det ser ut nu vill vi absolut att han ska vara en del av vår trupp i år – och en bra del av laget.

Daleho Irandust har kontrakt med Häcken över 2021.

ANNONS