Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Marcus Berg är aktuell för en fortsättning i Krasnodar, enligt klubbens huvudtränare. Bild: VICHOS NIKOS

Ryska klubben: "Berg kan stanna nästa säsong"

Han har ifrågasatts under säsongsinledningen, men nu går Krasnodars tränare, Murad Musajev, ut och meddelar att klubben är intresserade av en förlängning av Marcus Bergs kontrakt.
– Både Berg och Manuel Fernandes kan stanna nästa säsong, säger tränaren till tidningen Sport-Express.

För drygt en vecka sedan kom nyheten att landslagsspelaren och den tidigare Blåvitt-anfallaren Marcus Berg köpt hus i Göteborg. Inte vilket hus som helst heller. Berg slog till på en lyxvilla i Långedrag för 34 miljoner kronor, vilket är en av de dyraste bostäderna som sålts i Göteborg.

LÄS MER: Marcus Berg köper villa i Göteborg – för 34 miljoner

Marcus Berg ryktades redan inför den här säsongen vara aktuell för en hemflytt och spel med IFK Göteborg, men anfallaren valde fortsatt spel utomlands och skrev på för den ryska klubben Krasnodar.

Där har 33-åringen fått ta emot en del kritik under säsongsinledningen, men försvaras nu av klubbens huvudtränare som dessutom öppnar för att Berg blir kvar i klubben även den kommande säsongen.

– Både Berg och Manuel Fernandes kan stanna nästa säsong. Allt hänger på deras insatser. Jag sa ärligt till dem: "Ja, ni har kontrakt över säsongen, men kolla på Ari. I somras skrev han nytt tvåårskontrakt även om han är äldre än er, så allt är i era händer, säger Murad Musajev till Sport-Express och lyfter även fram anfallarens statistik:

– Han har gjort tre mål på 508 spelminuter för Krasnodar. Det är ett mål var 169:e minut. Bara Shomurodov och Sobolev ligger före i ligan, säger Murad Musajev.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.