Rysaren i rivalmötet – IFK Göteborg tappade segern sent

Arbnor Mucolli gjorde både 1–0 och 2–0. Isac Kiese Thelin reducerade men IFK Göteborg såg ändå ut att gå mot segern nere i Malmö. Då slog Martin Olsson till med ett drömmål i 97:e (!) matchminuten och kvitterade.

|

Klassiskt möte nere i Malmö.

Då åkte IFK Göteborgs tränare Jens Askou på både en och två smällar redan innan matchen hade börjat. Det mest väntade var ändå att Marcus Berg som inte kunnat träna i veckan fick kasta in handduken.

Ett tungt slag för Blåvitt så lagkaptenen varit avgörande för laget på sistone.

Sedan kom nästa smäll.

Bara några få minuter före avspark stod det klart att Pontus Dahlberg inte heller kom till spel, han skulle ha startat men ersattes av Adam Benediktsson.

– Det var en liten känning, han var inte hundra, säger Jens Askou.

Det verkade dock inte spela någon större roll.

Blåvit drömstart – nyförvärven slog till igen

För det blev en riktig pangstart för IFK Göteborg nere i Malmö. I en omställning flög Thomas Santos fram på sin högerkant, tittade upp och bollen svepte över till Arbnor Mucolli som dök upp vid bortre stolpen och petade in bollen bakom Johan Dahlin.

Det hettade även till i den första halvleken.

Som när Gustaf Norlin fick ont efter en duell med Pontus Jansson. Där MFF-mittbacken sedan började tjafsa med Jens Askou innan Gustav Svensson puttade bort honom.

Sen klev Arbnor Mucolli in i händelsernas centrum igen.

En ny omställning efter att Oscar Wendt vunnit bollen högt. Då fick yttern bollen, höll i, vände bort sin gubbe och bara placerade in bollen i bortre hörnet och det blåvita jublet var enormt nere i Malmö.

– Det är som vi hade förväntat oss. Vi hade en bra plan och vi följer den, säger Arbnor Muccoli till Discovery.

Efter målet fick den första halvleken pausas efter att Malmö-klacken kastat in föremål på planen.

I paus var det alltså 2–0 till IFK Göteborg.

– Det är dåligt. Det är den sämsta halvleken vi gjort på länge. Det är riktigt svagt, säger Pontus Jansson till Discovery.

Straff direkt för Malmö – drömmål ledde till tappad seger för Blåvitt

Henrik Rydström hade skällt ut sin spelare i pausen. Direkt i inledningen av den andra halvleken rann Sören Rieks igenom, fintade Sebastian Hausner föll i straffområdet och Fredrik Klitte pekade på straffpunkten.

Då klev Isac Kiese Thelin fram.

Han var iskall när han lyfte in bollen och lurade Adam Benediktsson åt andra hållet.

Efter målet fick Malmö fart och satte press på IFK Göteborg.

Det skulle komma ett kvitteringsmål.

I den 97:e (!) matchminuten fick Martin Olsson bollen och drog till från distans. Ett drömavslut senare satt bollen i mål och det var 2–2 nere i Malmö.

Det blev en poäng för IFK Göteborg, istället för tre.

Så startade IFK Göteborg: 4–3–3

Adam Benediktsson – Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt – Kolbeinn Thordarson (Abundance Salaou, 85), Adam Carlén, Lucas Kåhed (Sebastian Eriksson, 85) – Thomas Santos (Hussein Carneil, 73), Gustaf Norlin (Astrit Selmani, 64), Arbnor Muccoli.