Ronaldo toppar listan på sociala medier

Cristiano Ronaldo är världsmästare – på sociala medier. Zlatan är inte ens i närheten lika populär om man ser till följarantal.

ANNONS
|

Den portugisiske superstjärnan har 320 miljoner fans som följer honom på Facebook, Twitter och Instagram. Den siffran, tillsammans med sina spelarkollegors följare, gör Portugals landslag till det mest följda i VM med totalt 360 miljoner följare.

Sverige ligger långt efter om man granskar alla tävlade länder i VM. Med blygsamma 3 miljoner följare ligger de på en 27 plats i räckviddsranking. Om Zlatan däremot deltagit i VM, hade Sverige hissats till en åttondeplats på sociala medier. Han har ensam 64 miljoner följare.

Närmre 90 procent av spelarna i VM är aktiva på sociala medier. Den enorma räckvidden gör dem attraktiva för företag och sponsorer.

ANNONS

– Toppspelarna i varje landslag gör sina namn till personliga varumärken och är också bland de största och viktigaste influensers i den digitala världen, säger Mats Rydin från den svenska PR-byrån JOI communication i ett pressmeddelande.

Det är det internationella PR-nätverket ECCO, där JOI communication är medlemmar, som analyserat alla 736 fotbollsspelare från samtliga 32 tävlande länder i FIFA World Cup 2018. Sammanlagt har spelarna 2,5 miljarder följare på sociala medier.

Sist på listan kommer Island, med 1 miljon följare.

ANNONS