Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Roland Nilsson om kritiken mot honom och IFK Göteborg

Det fortsätter gå tungt för IFK Göteborg. Efter de åtta första omgångarna har laget endast tagit en seger och kritiken mot Roland Nilsson har vuxit för varje omgång.
– Jag kör på med mitt jobb så länge någon annan inte säger något annat, säger han.

Flera uppskrivna nyförvärv inför säsongen och ett IFK Göteborg som själva gick ut och sa att de skulle bli ett topplag igen.

Men efter de första åtta omgångarna är IFK Göteborg inget topplag. För på de åtta första matcherna har det endast blivit en seger, mot AIK, därefter en förlust mot Degerfors och hela sex oavgjorda matcher.

Efter den senaste, 0-0 mot Djurgården under söndagskvällen blev Roland Nilsson ifrågasatt på nytt av båda Discovery-experterna, Jens Fjellström och Irma Helin.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi möter ett väldigt bra lag som är giftiga på hemmaplan. De har både speed och kraft och ett snabbt spel på det här underlaget. Vi jobbar oss ändå in i matchen och vi fick verkligen jobba fullt ut i den här matchen. Med tanke på de förutsättningar som vi gick in med där vi hade ett antal skadade spelare så är jag fantastiskt nöjd med insatsen av killarna, säger Roland Nilsson efter matchen och fortsätter:

– Men solklart hade vi velat ha en seger.

Rolle om placeringen: ”Inte godkänt”

Efter vårsäsongen är IFK Göteborg som sagt en bit ifrån den där tabelltoppen som laget själva snackade om inför säsongen.

En ganska bra bit trots allt.

– Det är inte godkänt. Vi har större ambitioner och hade velat ha fler poäng och fler vinster, det är solklart. Vi jobbar varje vecka efter vecka och analyserar allt vi gör för att göra saker och ting bättre. Tyvärr har vi haft en skadehistorik som gör att det varit svårt att sätta alla bitarna på plats, säger Roland Nilsson.

Vad säger du om kritiken mot dig?

– Jag kör på med mitt jobb så länge någon annan inte säger något annat. Nu har vi precis spelat match och ska analysera den och jobba vidare. Hör jag något annat så får jag göra något annat. Annars fokuserar jag bara på att göra mitt jobb fullt ut.

Stjärnorna på bänken

Mot Djurgården satt både Simon Thern och Marek Hamsik på bänken. Men några inhopp från de två stjärnorna blev det inte.

Istället blev de kvar på bänken hela matchen medan talangen, Filip Ambroz, fick hoppa in i deras ställe när Pontus Wernbloom tvingades kasta in handduken med ett par minuter kvar.

– Det var en chansning vi tog, säger Roland Nilsson om beslutet att ta med sig Marek Hamsik och Simon Thern.

Vad kan du säga om deras status?

– Det var en chansning som sagt. Vi tog med dem upp hit och hoppades att Thern och Hamsik skulle tillfriskna så pass att de skulle kunna vara aktuella i matchen. Tyvärr blev det inte så. Med tanke på det och våra skador så blir insatsen ännu starkare.

IFK Göteborgs startelva (3–4–2–1): Giannis Anestis – August Erlingmark, Mattias Bjärsmyr, Jesper Tolinsson, Alexander Jallow – Alhassan, Pontus Wernbloom (Filip Ambroz, 87) – Gustaf Norlin (Yahya Kalley, 70) – Tobias Sana, Kevin Yakob – Kolbeinn Sigthorsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.