Roland Nilsson inför mötet med Malmö: ”En bra värdemätare”

Med drygt två veckor kvar till seriestart börjar IFK Göteborg att ”närma sig” där Roland Nilsson vill att laget ska vara. Nästa värdemätare är Malmö FF på bortaplan.
– Vi måste fortsätta jobba på den vägen vi nu slagit in på, säger Roland Nilsson.

ANNONS
|

Det började med 1-1 mot Halmstad, fortsatte med 2-2 mot Degerfors och 0-0 mot Helsingborg innan säsongens första seger kom mot division 1-laget Sandvikens IF med 4-3.

Därefter var det 1-1 mot både Gif Sundsvall och IFK Norrköping.

Som i sin tur följdes upp med 1-0 mot Sirius och 4-0 mot Landskrona.

En svit som gör att Roland Nilssons lagbygge ännu inte har förlorat den här säsongen.

Under fredagseftermiddagen ställs Blåvitt dock mot den kanske tuffaste utmaningen hittills när det vankas bortamöte mot Malmö FF.

– Det kommer att bli en bra värdemätare för oss, säger Roland Nilsson och fortsätter:

ANNONS

– Förhoppningsvis blir det en bra match. Det är alltid kul att möta Malmö och vi kommer ju dessutom att spela på gräs. Bara det blir spännande att få prova på. Det brukar dessutom alltid bli bra matcher mot Malmö.

LÄS MER:GP betygsätter IFK Göteborgs samtliga hemvändare de senaste 50 åren

Roland Nilsson nöjd med formationsbytet

Roland Nilsson är en tränare som jobbar metodiskt. Efter att han har fått grunderna på plats är det små, små steg som ska tas hela tiden. Något som han fortsätter med nu och särskilt efter att man under försäsongen bytt spelsystem.

Från ett ganska traditionellt 4-4-2 till ett 3-5-2.

– Vi måste fortsätta jobba på den vägen vi nu slagit in oss på. Vi försöker få till det vi tränat på och jobbar vidare med det som vi har kört under en längre period. Det börjar sitta och man ser mer och mer av det, säger han.

Vad tycker du om formationsskiftet?

– Vi har inte spelat sådär jättemånga matcher med det nya spelsystemet ännu. Men vi hittar hela tiden saker att titta på och justera men det är ändå förvånansvärt bra i många saker.

LÄS MER:IFK Göteborg om värvningen av Marcus Berg: ”Gör att vi kan blicka uppåt och framåt”

Mötet med Malmö är inget genrep inför den allsvenska premiären mot Örebro. Det sker istället när IFK Göteborg möter IFK Värnamo 2 april. Det blir sista chansen för Roland Nilsson att få se sina spelare ute på planen innan den allsvenska premiären åtta dagar senare.

ANNONS

Längtar till seriestarten

Men med drygt två veckor kvar till seriestart är Nilsson ändå ganska nöjd med vad han har fått se under försäsongen.

LÄS MER:Så kan IFK Göteborg ställa upp i sommar – med Oscar Wendt i laget

Och ganska nöjd med vart hans lag nu befinner sig.

– Det ska bli ganska skönt att det snart drar igång. Samtidigt är det ju alltid så att du gärna hade behövt en vecka till på dig och slipa på lite detaljer, säger han.

Är ni där du vill att ni ska vara i det här läget?

– Jag tycker att vi börjar närma oss. Vi jobbar ju med att hela tiden utvärdera allting som vi gör och det gör vi nu också, med ett par veckor kvar till starten. Nu har vi den här matchen mot Malmö och efter den värdemätaren får vi göra en riktigt bra utvärdering. Sen har vi tid på oss att träna på det vi behöver.

LÄS MER:Wernbloom och Bjärsmyrs jubel över Berg-värvningen: ”Helt perfekt”

Har du följt Malmö under försäsongen?

– Ja.

Vad tycker du?

– De har som alla andra lag varvat bra prestationer med lite mindre bra prestationer. Jag tror att Malmö nog är i samma fas som oss och vill få saker och ting på plats nu. Det finns alltid en motståndare, men Malmö koncentrerar sig nog mest på sitt spel och tittar på hur de själva ska bli bättre, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Precis så som vi gör.

Läget i laget: Ole Söderberg närmar sig spel igen efter sin fingerskada men är inte i träning ännu. Marek Hamsik, Robin Söder, Calle Johansson, Jakob Johansson, Patrik Karlsson Lagemyr och Yahya Kalley fortsätter sin rehab och är en bit bort.

Däremot är Noah Alexandersson i full träning igen och spelade mot Elfsborg i U21-mötet i veckan.

Trolig startelva: 3-5-2

Giannis Anestis - Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson - Hosam Aiesh, Alhassan Yusuf, Pontus Wernbloom, Simon Thern, Alexander Jallow - Tobias Sana, Oscar Vilhelmsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS