Roger Federer tokhyllar Behrang Safari

Under söndagen gjorde Behrang Safari sin sista match i karriären. Efter slutsignalen fick han motta en minst sagt oväntad – och storartad – hyllning av världsstjärnan Roger Federer.
– Jag vill tacka dig för att ha gjort mitt liv bättre. Det var alltid ett nöje att se dig spela, säger Federer i en videohälsning enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Vänsterbacken Behrang Safari fick hoppa in med halvtimmen kvar i Malmö FF:s 4–0-seger mot Östersund. Det blev Safaris sista insats på en fotbollsplan.

Svensken har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har gjort 31 landskamper för Sverige, och har utöver Malmö FF, även representerat belgiska Anderlecht och schweiziska Basel.

I Basel gjorde Safari störst avtryck, och han var i klubben två vändor. Först 2008-2011, och sedan 2013-2016. Med klubben vann Safari fem schweiziska ligatitlar. På grund av detta är han uppskattad i Schweiz.

Hyllades av Champions League-vinnare

Åtminstone av den schweiziska legendariske tennisspelaren Roger Federer, som skickade en videohälsning till Safari. Hälsningen spelades upp för Safari och hans lagkamrater efter slutsignalen på Eleda Stadion.

ANNONS

– Jag vill tacka dig för att ha gjort mitt liv bättre. Det var alltid ett nöje att se dig spela, säger Federer enligt Sportbladet.

Federer, som är en stor Basel-supporter, och har vunnit smått osannolika 20 Grand Slam-titlar. Med det är han den delat mest framgångsrika tennisspelaren genom alla tider.

Bland andra som ville hylla vänsterbacken fanns förre storspelaren Walter Samuel, som spelat i Real Madrid och vunnit Champions League med Inter. Samuel och Safari var lagkamrater i Basel.

Markus Rosenberg och Johan Dahlin spelade även in en musikvideo till den numera fotbollspensionerade Safari.

ANNONS