Robin Wallinder matchhjälte med straffräddning för Öis

Örgryte IS plockade hem sina första tre poäng för säsongen under tisdagskvällen på Gamla Ullevi.
Mycket tack vare målvakten Robin Wallinder som räddade en straff.
– Det är den bästa känslan på jävligt länge, säger hjälten.

ANNONS
|

Örgryte tog tidigt ledningen i matchen på Gamla Ullevi via målskytten Ajdin Zeljkovic, men fick se sig allt mer tillbakapressade av gästerna Örebro i andra halvlek.

När domaren pekade på straffpunkten i 79:e minuten trodde Robin Wallinder att förra matchens ledningstapp mot Sirius var tillbaka och hemsökte dem.

– När domaren blåser för straff är första känslan att detta blir en till match då vi tappar ledningen och det inte faller åt vårt håll. Jag hade kollat på några av Örebros straffar inför matchen men Yasin var inte en av dem, så när den slogs fick jag helt gå på magkänsla, säger målvakten.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det är inte en speciellt bra straff, men alltid lika gött att ta en. Det är den bästa känslan på jävligt länge.

Första segern ger självförtroende

Trots att Öis hade svårt att få till spelet i andra halvlek är Robin nöjd med lagets prestation.

– De (Örebro) gick ut i andra halvlek i underläge och hade inget att förlora, så det blir naturligt att de forcerar framåt. De får lägen, de får straffen. Men vi hanterar allting väldigt bra och gubbarna ute på planen springer som gaseller hem varenda gång. Jag ser hur de sliter.

Robin hoppas att tisdagskvällens kämparinsats blir ett smakprov på den fortsatta säsongen.

– Det kommer krävas minst samma insats som vi visar ute på plan idag för att vi ska få den här vändningen nu. Jag skiter i vad vi behöver göra på planen så länge vi vinner matcherna. Med lite mer självförtroende från den här matchen kommer det förhoppningsvis falla mer åt vårt håll resten av säsongen.

– Det här var vändningen vi väntat på.

ANNONS