Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Söder missar hela säsongen. Bild: CARL SANDIN
Robin Söder missar hela säsongen. Bild: CARL SANDIN

Robin Söder uppges bli borta hela säsongen

IFK Göteborgs lagkapten, Robin Söder, tvingades till operation och uppgavs bli borta till hösten. Nu uppger GT att han ser ut att missa resten av säsongen.
Klubbens sportchef Kennet Andersson dementerar dock uppgifterna.
– Det kan vi definitivt inte bekräfta, säger han.

Det råder anfallskris i IFK Göteborg.

Tidigare har klubben kommunicerat att lagkaptenen och förra säsongens bästa målskytt, Robin Söder, tvingas till operation och blir borta till hösten.

I avsaknaden på Söder startade IFK helt utan renodlad anfallare i matchen mot AIK. Under lördagsförmiddagen skrev GT att det nu står klart att klubbens lagkapten missar hela säsongen. Tidningen uppger att skadan sitter i höftpartiet.

Att skadebilden förvärrats menar dock sportchefen Kennet Andersson inte stämmer.

– Absolut inte. Att han blir borta en viktig tid, det vet vi och har sagt. Mer än så vet vi inte. Jag vågar inte säga någonting om hur länge han blir borta. Att det skulle vara bekräftat att han missar hela säsongen är ingenting som har kommit till mig, säger han.

LÄS MER: Så ska IFK Göteborg lösa anfallskrisen

”Det var synd”

IFK Göteborg är liksom flera andra lag i allsvenskan restriktiva med att uppdatera om spelares skadeläge. Därför vill Kennet Andersson inte gå närmare in på Robin Söders skada och operation.

Han medger dock att skadebeskedet kom olyckligt strax efter att det extra övergångsfönstret i början på juni stängde.

– Det behöver vi inte hymla om att det var synd. Men man väljer inte tajming med såna här saker. Vi gör allting vi kan för att kolla och se vad vi skulle kunna göra tills nästa fönster öppnar.

Truppen saknar naturliga alternativ längst fram även om Alexander Farnerud värvats in som anfallare. 36-åringen har också redan hunnit rädda poäng för Blåvitt med sitt sena kvitteringsmål mot Sirius. Även Sargon Abraham har gjort det bra under sommaren, med mål mot både Hammarby och Mjällby.

LÄS MER: Blåvite skyttekungen som fick syfilis och dog ensam på mentalsjukhus

GP har sökt Robin Söder för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.