Robin Olsen om attacken: ”En chock”

Robin Olsen attackerades på planen när Manchester City säkrade Premier League-titeln. Nu talar den svenske landslagsmålvakten ut om händelsen.
– Okej om folk springer in, men jag förväntar mig ju inte att man ska hoppa på mig, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

För knappt två veckor sedan säkrade Manchester City Premier League-titeln i matchen mot Aston Villa. I Aston Villas mål stod den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen. När matchen blåstes av stod Manchester City som segrare med 3–2 och vilt City-jubel utbröt. I samband med det blev Robin Olsen attackerad av instormande City-supportrar och fick motta slag.

Efter händelsen publicerade Manchester City ett pressmeddelande där man bad och ursäkt till Olsen och Olsen publicerade ett inlägg på sina social medier där han kallade de som attackerade honom för ”idioter”.

Nu uttalar sig Olsen mer om händelsen.

– Det är klart att det är en chock. Okej om folk springer in, men jag förväntar mig ju inte att man ska hoppa på mig. Så det blev en chock, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

– Klart att det är tråkigt. Men det är inget som tar ifrån mig det som jag fick uppleva. Det betyder mer för mig. Men sen är det klart att det är tråkigt. Det ska inte få hända.

Kan blir kvar i Aston Villa

Matchen mot City var Olsens första i Aston Villa-målet och 32-åringen säger att det betydde mycket för honom att få spela just den matchen.

– Det är en av de svåraste matcherna man kan hoppa in i och spela, och just i läget som City var i, att man var tvungna att vinna. Det var otroligt kul och det kändes väldigt bra under stora delar av matchen, fram till City la in en till växel och satte tre snabba mål.

Olsen har varit i Aston Villa på lån från Roma och var han spelar nästa säsong är oklart. Uppgifter gör gällande att han blir kvar i Aston Villa.

LÄS MER:Flera fans misstänkta för brott efter planstormning

LÄS MER:Olsens första ord efter attacken: "Idioter"

ANNONS