Robert Prytz tuffa kamp: ”Inte så lätt”

Den svenske ikonen Robert Prytz har haft det tufft det senaste. För Sportbladet berättar nu den tidigare Blåvitt-spelaren om sina personliga tragedier och om den omtalade Guldbollen-bilden.

ANNONS
|

Det är i en intervju med Sportbladet som den tidigare Guldbollenvinnaren öppnar upp om hur dagens livssituation ser ut och om de personliga tragedierna.

– Jag mår okej. Men jag har haft en lite jobbig tid. Karen, min äldsta dotter, gick bort för snart två år sedan i lungcancer. Hon blev bara 32 år. Det var jävligt jobbigt, säger Robert Prytz till tidningen.

Dessutom berättar 63-åringen att han i dag lever på aktivitetsstöd från Försäkringskassan efter att ha arbetat som flyttgubbe under ett antal år, samt hur han fick lämna sitt senaste jobb.

– Sedan rengjorde jag ölkranar på restauranger. Men det tog slut för ett två år sedan. Det var inte ett så trevligt slut. Min före detta svärfar i Skottland, som var en av mina bästa vänner, och min bror gick bort på en vecka. Jag ville ha en veckas semester men då sa chefen att jag inte behövde komma tillbaka. Jag tyckte det var lite väl tufft. Sedan dess har jag inte haft något jobb. Jag försöker hitta ett men vid min ålder är det inte så lätt.

ANNONS

”Fått lite kritik”

Något som lett till diskussioner har varit den bild som Robert Prytz publicerade på Instagram där hans guldboll från 1986 är i fokus, men omges av bland annat urdruckna ölburkar och ett askfat med fimpar.

När den tidigare mittfältaren får frågan om bilden säger han att han fått ta emot reaktioner.

– Det är inte hemma hos mig. Jag var hemma hos en vän och tog fram den då. Han ville se den. Så tog vi ett foto. Jag har ett bättre men jag lade upp det här ändå. Jag har fått lite kritik för det. Men det är inte mina tabletter och det är inte mina ölburkar, säger han till Sportbladet.

Robert Prytz har en gedigen meritlista som bland annat innehåller spel i Hellas Verona, Atalanta och Glasgow Rangers. Han representerade IFK Göteborg under säsongen 1985 och har 56 landskamper på sitt cv.

LÄS MER:Janne Andersson och Bojan Djordjic har pratat ut

LÄS MER:Carl Söderberg köpte Zlatans hus – nu är lyxvillan såld igen

LÄS MER:Glenn Strömberg svarar Tomas Brolin om påstådda tunneln

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS