Rio Ferdinand gratulerade Torslanda IK – till allsvenskt avancemang

En osannolik gratulation – med en liten twist.
Rio Ferdinand, legendarisk fotbollsspelare, gratulerade Torslanda IK – till allsvenskt avancemang.
”Ni har tagit er hela vägen till den främsta ligan”, säger den förre United-storbacken i ett klipp som klubben har delat på sociala medier.

ANNONS
|

Det är en story som redan från början är tämligen spektakulär.

GP har tidigare berättat om hur Torslanda IK har tagit sig till fotbollens division 1 – med hjälp av en udda filosofi där man inte ska försöka göra mål.

– Precis. Det är som att försöka sova. Om du försöker sova så somnar du inte, förklarade klubbens nya zeeländske tränare Declan Edge till GP.

Men det slutar inte med den ögonbrynshöjande filosofin. Efter avancemanget till ”Ettan” har nämligen klubben fått en gratulation från ett något oväntat håll.

På sitt Instagramkonto har klubben lagt upp ett klipp som är skickat från Rio Ferdinand.

ANNONS

Den legendariska Manchester United-försvararen, med bland annat sex Premier League-titlar och en Champions League-titel på meritlistan, vill ta tillfället i akt. Han vill hylla klubben i allmänhet och ovan nämnda Declan Edge i synnerhet.

”Du styrde skutan hela vägen in, men även spelarna ska ha beröm”, säger han i klippet.

Så långt, inga konstigheter – även om det som sagt är en högst osannolik gratulation de fått.

Men sen kommer ytterligare en vändning i den här historien.

Det mesta tyder nämligen på att det har skett ett litet missförstånd kring vad division 1 i Sverige innebär. Av allt att döma gratulerar Rio Ferdinand nämligen Torslanda IK till spel i allsvenskan.

”Ni har tagit er hela vägen till den främsta ligan, vilken otroligt underbar prestation. Det är vad det handlar om: Man vill spela i den bästa ligan, i toppligan, möta de bästa spelarna. Gå ut och visa vilka ni är, låt ingen berätta för er att ni inte är tillräckligt bra. Ni är redo”, säger han i klippet.

Han berättar vidare att han har sett klipp, som han fått från Declan Edge och avslutar med en sista lyckoönskning till framtiden.

”Grattis – och lycka till”, säger han med ett leende.

ANNONS

Torslanda IK:s prestation ska såklart inte på något sätt förringas. Att spela i division 1 och på så sätt klassas som ett elitlag är något många klubbar bara kan drömma om.

Och vem vet, kanske kan klippet återanvändas om några säsonger – när Torslanda tagit klivet upp till den svenska fotbollens finrum?

GP sökte Torslanda IK för att få mer information kring klippet. Klubben vill dock inte kommentera det närmre, men förklarar att Rio Ferdinand och klubbens tränare Declan Edge är vänner.

LÄS MER:Torslanda IK tog sig till Ettan – utan att försöka göra mål

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS